Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКиїв недоотримує гроші за парковки
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ недоотримує гроші за парковки

Автостоянки заборгували Києву понад 2 мільйони гривень. Дві третини цієї суми – заборгованість підприємців у Дарницькому районі.

Заборгованість підприємців, які експлуатують фіксовані місця для паркування транспортних засобів, перед комунальним підприємством «Київтранспарксервіс» за підсумками 2014 та на початку 2015 року перевищила 2,2 млн грн. Про це заявив директор підприємства Володимир Першин, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Сьогодні ми маємо 44 боржники, що експлуатують в сукупності 3 440 паркомісць, та систематично не сплачують паркувальний збір. Ця сума вже перевищила 2,2 мільйона гривень. Дві третини цієї суми – заборгованість підприємців у Дарницькому районі. Наразі тривають переговори щодо погашення боргу, проте у випадку відсутності пролонгованих договорів та внесення платежів до бюджету договори з такими підприємцями будуть вважатися розірваними, а майданчики повернуті у користування комунального підприємства для самостійного ведення господарської діяльності. Громада Києва не може собі дозволити займатися таким видом благодійності, утримуючи за власний рахунок бізнесменів, які не бажають сплачувати податки», – пояснив керівник підприємства.
 
За його словами, наразі лише 150 нічних паркувальних майданчиків мають договори з комунальним підприємством та працюють у правовому полі.
 
«На інших автостоянках виявлено факти невідповідності між реальною та задокументованою кількістю паркомісць, невідповідність розмірів стоянки тощо. Зараз проводиться робота з усунення зазначених порушень», – сказав Володимир Першин.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», мер Києва запросив директорів КП «Київметрополітен» та «Київреклама» на засідання Київради, аби керівники розповіли про стан справ в компаніях та обґрунтували причину підвищення тарифів на проїзд.
 
Коментарі (0)