Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїБудівництвоКиїв інвестуватиме в нерухомість
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ інвестуватиме в нерухомість

При формуванні Стратегії розвитку Києва міська влада визначила, що для забезпечення комфортного життя мешканців столиці потрібно вийти на рівень будівництва до 2 млн кв. м житла в рік.

До 2015 року Київ вийде на рівень будівництва до 2 млн кв. м житла в рік.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, при формуванні Стратегії розвитку Києва міська влада визначила, що для забезпечення комфортного життя мешканців столиці потрібно вийти на рівень будівництва до 2 млн кв. м житла в рік. Чиновник упевнений, що до 2015 року Київ може вийти на цей показник.

«За обсягами будівництва та продажу житла видно, що ринок працює. Тобто квартири купуються, будівельники шукають різноманітні форми, починаючи від невеликих квартир, що користуються попитом, і закінчуючи новими підходами в будівництві елітного житла. Інвестори, які будують житло, вивчають, що відбувається у світі, і кращі вдосконалені підходи пропонують в Києві», - заявив Олександр Попов.

Відповідаючи на питання про масове будівництво житла, пан Попов зазначив: «що стосується більш масового будівництва житла, у цьому питанні важливо орієнтуватися на ініціативу Президента Віктора Януковича. Її реалізація дозволить громадянам за програмою довгострокового кредитування під 3% річних побудувати своє житло протягом 15 років».

За словами міського голови, до 20% першого внеску за житло буде виплачуватися з місцевого бюджету, і таким чином збільшиться кількість сімей, які зможуть прийти в банк і за підтримки міста по стандартам і вимогам банку стануть учасниками проекту.

«Ми також провели попередні переговори і розуміємо, що зможемо знизити вартість квадратного метра за рахунок того, що землю під будівництво будемо передавати безкоштовно, що знизить вартість квадратного метра житла на 10-15%. Тобто реально той проект, який в розвиток ініціативи Президента ми запускаємо в Києві, - це до 30% зменшення вартості житла. Так, якщо сьогодні середня вартість 1 кв. м житла становить 8,4 тис. грн, то за даною програмою це буде близько 5,6 тис. грн», - заявив голова КМДА.

Також, пан Попов заявив, що фінансування з міського бюджету на ці цілі може скласти 150-200 млн грн на рік.

Крім того, вже цього року готові виділити 15 млн грн на компенсацію першого внеску в розмірі 10-20%.

«Зокрема, є і той 1 млрд грн, який виділяє держава на цей рік, наскільки я пам'ятаю - це 360 квартир в цілому по країні, з них 140 - у Києві. Але наша програма дозволить різко збільшити кількість доступних для городян квартир у столиці» , - зазначив Олександр Попов.

 
Коментарі (0)