Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійКиїв перейшов на новий етап боротьби з МАФами
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ перейшов на новий етап боротьби з МАФами

Сьогодні у Деснянському районі столиці поблизу житлового будинку на просп. В. Маяковського, 62-А було знесено кілька МАФів.

Власники цих архітектурних споруд не мали дозвільної документації на їхнє встановлення та не сплачували пайового внеску до міського бюджету.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі КМДА.

Крім того, на діяльність цих споруд скаржилися мешканці прилеглих будинків. Наприклад, два кіоски розміщено на зеленій зоні, при цьому за словами киян, під час встановлення МАФів було видалено восьмирічне дерево, яке мешканці висадили власноруч.

Ще три кіоски через відсутність відповідних дозволів відвантажено на штрафні майданчики КП «Київблагоустрій» для тимчасового зберігання.

Власники ж одного об’єкту, котрий викликав найбільш негативний резонанс серед киян, – тут майже впритул до будинку було влаштовано кафе-бар та реалізовувалися алкогольні напої – зобов’язалися демонтувати його самостійно.

«Ми запропонували підприємцям перейти на цивілізований, законний рівень роботи у місті: оформити необхідну дозвільну документацію, заключити договори на сплату пайового внеску, на вивезення сміття. І ті власники, що підписали необхідні угоди, і їхні кіоски розміщені у належних місцях: не перешкоджають виходу з метро, не стоять поблизу шкіл та дитсадків, продовжують працювати. Таких тимчасових споруд, що увійшли у правове поле роботи, сьогодні нараховується більше 5 тисяч. А кіоски, на які не оформлено необхідних документів, розташовані у заборонених місцях, на діяльність яких скаржаться кияни, будуть демонтовані», – сказав перший заступник голова КМДА Олександр Мазурчак.

За його словами, завдяки переведенню діяльності МАФів у правове поле, міський бюджет отримав близько 50 млн грн у вигляді пайових внесків. Міська влада і надалі співпрацюватиме з малим і середнім бізнесом, проте до порушників ставитиметься жорсткіше.

Нагадаємо, за результатами перевірки наявності дозвільної документації у власників тимчасових споруд з’ясувалося, що близько 4,5 тис. МАФів не мають необхідної документації та підлягають демонтажу. Щоденно Головне профільне управління та КП «Київблагоустрій» здійснюють відповідні роботи. Лише з початку закінчення термінів видачі дозволів вже демонтовано близько 500 кіосків.

Загалом з початку року демонтовано понад 2000 незаконно-розміщених ТС.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)