Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиїв ризикує залишитись без води
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ ризикує залишитись без води

У столиці виникла загроза відключення водопостачання, а також припинення надання послуги водовідведення. Це зумовлено арештом рахунків «Київводоканалу» через борги за електрику. У зв’язку з накладенням арешту, підприємство не матиме змоги купувати реагент

Києву загрожує постачання неякісної води або припинення централізованого водопостачання взагалі. Передумовою для цього є накладення арешту на рахунки ПАТ «АК «Київводоканал», яке було здійснено вчора виконавчою службою. Рахунки підприємства арештовано у зв’язку із його заборгованістю за електроенергію перед ПАТ «Київенерго». сума штрафних санкцій складає 166 млн грн. Про це заявила директор департаменту претензійно-позовної роботи ПАТ «АК «Київвводоканал» Оксана Левковська на кругломі столі.

«Як наслідок, реагенти закінчаться, тож підприємство не зможе відповідати за якість поставленої води», - сказала вона.

Відтак, за словами представниці столичного Водоканалу, підприємство буде змушене припинити водопостачання задля уникнення епідемій.

Примітно, сума боргу «Київводоканалу» у позовних заявах «Київенерго» становить 320 млн грн, в тому числі сума штрафних санкцій в розмірі 180 млн грн. 

За словами фінансового директора ПАТ «Київенерго»  Тетяни Грязнової,  «Київенерго» проводило більше 10 зустрічей з представниками «Київвводоканалу» та Київської міської державної адміністрації задля обговорення реструктуризації боргу за електропостачання водоканалу, який станом на сьогодні складає 353 млн грн. Однак, ці зусилля не принесли результату. Тож, «Київенерго» змушене було звернутись до суду, оскільки має такі ж зобов’язання перед «Енерегоринком», що й «Київводоканал» перед «Київенерго».

«Україна Комунальна» раніше повідомляла вирішити питання заборгованості підприємств водоканалізаційного господарства перед енергетиками та постачальниками газу можливо в разі прийняття народними депутатами законопроекту №2706, який вже знаходиться на розгляді у Верховній Раді.

 
Коментарі (0)