Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїКоментаріКиїв шукає інвесторів для реконструкції гарячого водопостачання
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ шукає інвесторів для реконструкції гарячого водопостачання

Це пілотний інвестиційний проект, що передбачає реконструкцію системи гарячого водопостачання у перших 6-х багатоквартирних будинках столиці
Київ шукає інвесторів для реконструкції гарячого водопостачання
Новини по темі

Модернізація систем водопостачання та водовідведення, створення першокласної інфраструктури та зниження витрат енергоресурсів визначено ключовими завданнями Стратегії розвитку Києва до 2025 року. Інвестиційний проект реконструкції систем гарячого водопостачання житлових будинків із застосуванням відновлювальних джерел енергії буде запропоновано інвесторам першого Київського інвестиційного форуму.

Своїм баченням подальшого розвитку ситуації поділився перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Це пілотний інвестиційний проект, що передбачає реконструкцію системи гарячого водопостачання у перших 6-х багатоквартирних будинках столиці. Ефективна реалізація проекту дозволить удосконалити якість надання комунальних послуг населенню та модернізувати саму систему гарячого водопостачання, яка вже є застарілою та потребує реконструкції. Проектом також передбачено, що тарифи для населення підвищено не буде, а інвестор отримуватиме прибутки за рахунок зниження собівартості послуг.

Так, для підігріву води у системі гарячого водопостачання будинків, що увійшли до проекту, планується встановити 6 теплових помп «повітря-вода» загальною потужністю 349,2 кВт. Річний обсяг виробленого помпами тепла становитиме понад 2 тис. Гкал, чого достатньо для забезпечення гарячою водою 6-ти багатоповерхівок. Крім того, реконструкція обладнання матиме додатковий ефект – дозволить зменшити викиди СО2 будинків практично в 2 рази, а саме: на 249 тонн на рік.

У подальшому такі проекти будуть розроблені практично для 2000 житлових будинків столиці та запропоновані інвесторам. Вартість реалізації проекту складає 4,9 млн грн, із них з бюджету Києва передбачено профінансувати близько 900 тис. грн, решта – це кошти інвесторів. Термін реконструкції системи становитиме 4 місяці.

Зауважимо, що перший інвестиційний проект реконструкції системи гарячого водопостачання включатиме 6 будинків, які розташовані на вул. Автозаводській, Нижньоюрківській, Мілютенка, Суворова, пров. Коломійському та Повітрофлотському проспекті. Планується, що обслуговування обладнання після реконструкції буде здійснюватися централізовано енергопостачальними організаціями та комунальними службами міста.

 

Довідка КМДА:

Київський інвестиційний форум, організований міською владою, Фондом «Ефективне управління» та видавництвом The Financial Times, відбудеться 29 березня 2012 року. Під час форуму презентують інвестиційний потенціал Києва та конкретні проекти розвитку міської інфраструктури. Уже сьогодні близько 100 іноземних інвесторів підтвердили свою участь у форумі.

 

Підготувала Ольга Гальчинська

 
Коментарі (1)
Paul
02 Березня 2012 p. 02:53
Эта "новость", наверное, символична!:-) Как раз 29.02.2012г. компания "ВИП Инжиниринг" подала иск на структуру КГГА - «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва»,- на сумму 420 000грн. за выполненные и не оплаченные в 2011 году проекты реконструкций школ и садиков. Так что, цену обещаниям теперь вынесет киевский суд. Директор ООО "ВИП Инжиниринг", Павел Влох.