Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїКоментарі«Картки киянина» - пільгова статистика
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Картки киянина» - пільгова статистика

За допомогою функціонування «картки киянина» можна чітко визначити, яку кількість пільгових виплат насправді потребують кияни. Відтак, на «вільні» гроші міська влада планує запровадити додаткові пільги.
«Картки киянина» - пільгова статистика
Новини по темі

За допомогою функціонування «картки киянина» можна чітко визначити, яку кількість пільгових виплат насправді потребують кияни. Відтак, на «вільні» гроші міська влада планує запровадити додаткові пільги. Про сказав заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

«Нещодавно минуло рівно 100 днів відтоді, як ми почали видавати «картку киянина». Тобто сам проект було започатковано у квітні місяці, а в червні ми почали безпосередню видачу. Нам вдалося розробити такий механізм співпраці із банком та інвесторами, при якому із бюджету Києва не витрачено ні однієї копійки. Вдумайтесь, впровадження проекту коштувало десь 70-80 млн грн, а також виготовлення кожної картки, адже це пластик та інші матеріали, ще по 50 грн. Ми разом із представниками бізнесу доволі успішно, на мою думку, розпочали реалізацію проекту та будемо робити ще багато чого, аби кияни відчували підтримку не лише у моральному, а й у матеріальному плані», - сказав Руслан Крамаренко.

Наразі вже видано 3 818 карток, разом із цим подано 5 615 заявок від киян, які хотіли б отримати соціальну картку. Для полегшення цієї процедури було створено спеціальну систему електронної черги у call-центрі.

Читайте також: Картка киянина: експеремент починається

«Достатньо просто зателефонувати та сказати, що ви хочете отримати «картку киянина». Оператори занесуть ваші дані до електронної бази та поставлять у чергу, де можна буде в режимі он-лайн переглянути статус. Окрім цього, ми маємо на меті ще декілька нововведень. По-перше, планується видавати картку особам, які проживають і працюють у місті та області, але за умови, що вони чесно сплачують податки. Тобто достатньо буде лише пред’явити відповідну довідку з місця роботи або навчання. Думаю, що першочергово такі нововведення ми започаткуємо для професій лікарів та вчителів, адже саме від цих людей залежить майбутнє нашої країни, і вони, як ніхто, потребують підтримки. Ті, хто офіційно, сплачуюючи податки, орендують житло в Києві, теж можуть претендувати на картку киянина, якщо таке рішення прийме Київрада. Я готуватиму для цього необхідні документи», - зазначив посадовець.

За словами посадовця, стоденне функціонування картки чітко виокремило деякі тенденції у пільгових дотаціях. Так, лише 30% киян, які мають право на безкоштовний проїзд у метро та «картку киянина», дійсно користуються цією пільгою.

Читайте також: Диво-картка киянина – реальність чи передвиборчий міф?

«Це означає, що місто має відшкодовувати на день не 120 тис. грн пільговим категоріям на проїзд у метро, а 40 тис. Таким чином, за рік можна зекономити 30 млн грн. А ці «вільні» гроші, в свою чергу, дадуть можливість здійснювати пільгові соціальні виплати ще якимсь верствам населення», - підкреслив Руслан Крамаренко.

Нещодавно було оприлюднено список лікарських засобів, які за допомогою «картки киянина» можна придбати зі знижкою у столичних аптеках.

Джерело:  УНН

 
Коментарі (0)