Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГКиїв «завалять» російськими інвестиціями
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ «завалять» російськими інвестиціями

Компанія виступить фінансовим консультантом, який до кінця цього року має розробити і запропонувати місту схеми фінансування і залучення інвесторів для реалізації проекту будівництва нової лінії метро.

Київ і Москва цього року розпочинають реалізацію одразу кількох спільних інвестиційних проектів.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

«Сьогодні Київська міська державна адміністрація підписала з ТОВ «Інвестиційна компанія Внєшекономбанку «ВЕБ Капітал» угоду про фінансування 4-ї гілки метро на Троєщину. Угода передбачає роботу за схемою державно-приватного партнерства. Тобто компанія виступить фінансовим консультантом, який до кінця цього року має розробити і запропонувати місту схеми фінансування і залучення інвесторів для реалізації проекту будівництва нової лінії метро. «ВЕБ Капітал» також готовий виступити співінвестором цього проекту.

Реалізація такої схеми фінансування дозволить протягом п’яти років завершити будівництво, при цьому власником збудованого майна буде міська громада. Це, до речі, один з найбільших проектів, реалізованих в Україні за принципом концесії», – повідомив перший заступник начальника головного управління економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації Роман Качур.

Він зазначив, що загальна вартість проекту становить 12 млрд грн.

Нагадаємо, як повідомляла раніше «У.К.», напередодні російська державна корпорація «Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності» («Внєшекономбанк Росії»), дочірня компанія якого – ВАТ «Федеральний центр проектного фінансування» – була визначена переможцем конкурсних торгів на залучення компанії-консультанта щодо реалізації проекту будівництва четвертої лінії київського метрополітену в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина.

«Укладено ще дві угоди про реалізацію масштабних київсько-московських проектів: створення ділового району «Київ Сіті» та фінансування будівництва київських шкіл і садочків. Ці ініціативи не лише знімуть навантаження з бюджету столиці, а й матимуть відчутний соціальний ефект», – додав Роман Качур.

Останніми роками Київ стрімко розвивається. При цьому за темпами будівництва житла не встигає розвиток соціальної інфраструктури, особливо в мікрорайонах нової забудови. Так, сьогодні місто потребує близько 13 шкіл і 20 дитячих садків. Саме для того, щоб оперативно вирішити проблему нестачі місць у ДНЗ, протягом 2-3 років владою будуть залучені інвестиційні кошти для їхнього будівництва, адже самостійно  місто не може профінансувати одночасне зведення цих об’єктів. При цьому в рамках асигнувань, які передбачаються щороку в бюджеті міста, муніципалітет буде розраховуватися з інвестором протягом декількох років.

 
Коментарі (0)