Рус Укр
ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024«Київенерго» повернула киянам 21 млн за неякісне опалення
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київенерго» повернула киянам 21 млн за неякісне опалення

Загальна сума компенсацій «Київенерго» за три зимові місяці склала 124 млн грн. З них 42 млн - за високу температуру взимку, 21 млн за неякісну послугу і 60 - тим, хто устанавлявал лічильники в жовтні-грудні

Компанія «Київенерго» зробила перерахунок своїм споживачам, у яких відсутні лічильники теплової енергії, за три зимові місяці на загальну суму 124 млн грн, у тому числі перерахунок за «теплу» зиму і за неякісне опалення, повыдомляє прес-служба компанії.

«Київенерго» також провела перерахунок на суму 60 млн грн тим споживачам, прилади яких приймалися на комерційний облік протягом жовтня-грудня. Нарахування оплати за опалення в цьому випадку проводилося за показниками приладу обліку, відповідно кількості днів його роботи в цей період.

Жителі столиці, будинки яких не обладнані теплолічильниками, отримали перерсачет оплати за опалення на суму 42 млн грн. Це стало можливим завдяки високій температурі повітря в грудні-лютому, згідно з постановою Кабміну № 1037

Так, в грудні тарифом передбачено середньомісячну температуру -3,5 ° С. Але, за даними Гідрометцентру, було тепліше - в середньому +1,9 ° С. У січні в тариф закладено -5,9 ° С, при цьому фактична температура становила -5,7 С °. На лютий у тарифі передбачено температуру -5,2 ° С, в той час як за офіційними даними Гідрометцентру, фактична середньомісячна температура склала +2,0 ° С.

Хоча Постанова № 1037 набула чинності 19 грудня 2015 року, компанія зробила перерахунок за весь грудень.

Так само, перерахунок більш ніж на 21 млн грн «Київенерго» здійснила за надання неякісної послуги опалення в зимові місяці. За інформацією компанії, зменшення температури и квартирах відбувалося через розбалансування внутрішньобудинкових мереж опалення. Перерахунок був зроблений виходячи з Постанови Кабміну від 17.02.2010 р .. №151, згідно з яким сума до оплати за централізоване опалення знижується на 5 відсотків за кожний градус відхилення від 18 ° C до 12 ° C.

 

 
Коментарі (0)