Рус Укр
ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГ«Київметрополітен» «відхрестився» від дорогих підшипників
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київметрополітен» «відхрестився» від дорогих підшипників

У «Київметрополітені» кажуть, що не порушували умови тендерної угоди щодо закупки підшипників. Компанія, яка пропонувала на них найнижчу ціну, відкликала свою пропозицію. Тому підшипники доведеться купити у іншого підприємства.

«Київметрополітен» не порушував умови тендерної угоди щодо закупки підшипників. На цьому в коментарі «Україні Комунальній» наголосив очільник підприємства Віктор Брагінський

Пан Брагінський підтвердив, що 26 березня 2015 року відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю підшипників. 
 
«Усього на адресу підприємства надійшло три заявки. Зокрема: ТОВ «ЄПК Україна» з ціновою пропозицією на суму 5,69 млн грн, ТОВ «Промсервісгруп» – 6,03 млн грн та ТОВ «Альтіма-Груп» – 3,22 млн грн», – сказав голова столичної підземки.
 
За словами пана Брагінського, найнижчу ціну запропонувало ТОВ «Альтіма Груп», проте компанія відкликала свою пропозицію. Відповідно, за результатами проведених торгів, переможцем визначено ТОВ «ЄПК Україна» та укладено угоду на постачання підшипників на суму 5,69 млн грн. Єдиним критерієм зазначеної пропозиції була ціна.
 
«Слід зазначити, що Київський метрополітен – специфічне транспортне підприємство, яке має нестандартне обладнання. На жаль,  не всі запчастини для оновлення та ремонту його господарства виготовляються в Україні. Тому підприємство змушене укладати угоди на закупівлю зарубіжного устаткування, у тому числі, російського», – додав очільник «Київметрополітену».
 
«Україна Комунальна» має скан документу, який підтверджує, що компанія «Альтіма Груп», яка спершу запропонувала найнижчу ціну на підшипники, відкликала свою пропозицію.
 
 
Вчора в українських ЗМІ з’явилася інформація про укладення угоди за результатами тендеру між «Київметрополітеном» та «ЄПК Україна» на закупку підшипників. Згідно з нею, компанія «ЄПК Україна» заснована наприкінці 2013 року в Запоріжжі. Офіційним власником є віргінський оффшор «Дірфілд Юніверсал ІНК», директором – Володимир Собакар, який також очолює фірму з аналогічною назвою Іноземне підприємство «Торговий дім ЄПК-Запоріжжя». Вона приписана на одній адресі й має той самий телефон, що і переможець тендеру, і належить однойменному московському торговому дому, який входить у російську групу компаній «ЕПК» («Європейська підшипникова корпорація»).
 
 
Як пише одне з українських ЗМІ, тендерні ціни на деякі види замовленої продукції суттєво відрізняються від цін, які можна знайти на сайтах у російських постачальників. Наприклад підшипник 30-32315 ЛМ метрополітен купує за 1 656 грн, тоді як у Росії його продають за 1 180 руб., тобто 483 грн – у чотири рази дешевше. Також підшипник 30-32613 М законтрактували по 1 258 грн за шт., у Росії він коштує 982 руб., тобто 402 грн – у три рази дешевше.
 
До речі, читайте інтерв’ю «України Комунальної» з очільником «Київметрополітену» Віктором Брагінським.
 
Коментарі (0)