Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Київпастранс» взявся за борги міської електрички
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київпастранс» взявся за борги міської електрички

КП «Київпастранс» почав відшкодовувати залізничникам борги за функціонування міської електрички. За рішенням суду підприємство має сплатити понад 30 млн грн.

Господарський суд м. Києва у повному обсязі задовольнив позов прокуратури Києва та стягнув з КП «Київпастранс» на користь Південно-Західної залізниці понад 30 млн грн заборгованості за експлуатацію та ремонт електропоїздів, задіяних в проекті «міська електричка». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Прокуратури Києва.

Встановлено, що у 2009 році між комунальним підприємством та Державним територіально-галузевим об’єднанням «Південно-Західна залізниця» укладено договір про організацію перевезень пасажирів залізничним транспортом за маршрутом Троєщина – Київ – Петрівка.

За умовами договору залізничники з використанням власної транспортної інфраструктури та рухомого складу здійснюють перевезення пасажирів, а КП «Київпастранс», у свою чергу, фінансує ці послуги, а також поточне технічне обслуговування проекту.

Проте, як з’ясувалося у ході перевірки, в порушення умов договору з грудня 2011 року по жовтень 2012 року комунальне підприємство не сплачувало кошти за надані залізницею послуги, заборгувавши загалом понад 36 млн грн.

Варто зазначити, що невиплата цих коштів поставила під загрозу безперебійне та безпечне функціонування міського електропоїзда, послугами якого щоденно користуються близько 25 тис. пасажирів.

Тож з метою недопущення зриву в роботі електрички управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Києва був заявлений позов про стягнення з КП «Київпастранс» вказаної заборгованості.

Оскільки ще під час судового розгляду справи комунальне підприємство добровільно відшкодувало близько 6 млн грн, суд, задовольнивши вимоги прокуратури, постановив стягнути на користь залізничників решту заборгованості у розмірі понад 30 млн грн.

 
Коментарі (0)