Рус Укр
ГоловнаКиївські будніФінансування ЖКГКиїврада прийняла рішення збільшити статутний капітал «Київтеплоенерго»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київрада прийняла рішення збільшити статутний капітал «Київтеплоенерго»

Київська міська рада прийняла рішення про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Київтеплоенерго» на 2 мільярди гривень.
Київська міська рада прийняла рішення про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Київтеплоенерго» на 2 мільярди гривень.
 
У КМДА вважають, що це один із необхідних кроків для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону в столиці. Також це дозволить не допустити зростання тарифів на тепло і гарячу воду. За рішення в сесійній залі проголосували 98 депутатів.
 
Минулого тижня у столиці розпочали підключення до тепла заклади бюджетної сфери – лікарні, дитсадки і школи. Київ повністю технічно готовий до старту опалювального сезону.
 
Разом із тим, стрімке зростання вартості природного газу спричинило низку критичних проблем у питанні теплопостачання. Актуальна ціна газу на сьогодні вже у вісім разів вища, ніж минулого року, і яка закладена в тариф підприємства.
 
Нагадаємо, 30 вересня Кабінет Міністрів, НАК «Нафтогаз України», Асоціація міст України і Палата місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад підписали відповідний меморандум для врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання та постачання гарячої води. Документ передбачає комплекс заходів для подолання кризи у сфері теплопостачання. Зокрема, розробку механізму державної компенсації економічно обґрунтованих тарифів, щоб вартість послуг лишилась на звичному рівні.
 
 У КП «Київтеплоенерго», відповідно до встановленої законодавством процедури, провели розрахунок економічно обґрунтованих тарифів вартості теплової енергії та тарифів на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання, з урахуванням актуальних витрат і вартості природного газу. Оскільки «Київтеплоенерго» досі працює за тарифами, що встановлені ще у 2019 році. За цей період зросла вартість природного газу, підвищився тариф на послуги з розподілу природного газу, підвищилась ціна електричної енергії, зросла вартість виробництва теплової енергії на ТЕЦ тощо.
 

«Рішення про збільшення статутного капіталу теплопостачальної компанії «Київтеплоенерго» – це один із антикризових кроків в інтересах споживачів. Ми зможемо забезпечити старт опалювального і не допустити зростання тарифів на тепло для населення», – говориться у повідомлені пресслужби КМДА. 

 
Коментарі (0)