Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиївщина почала виробляти електроенергію зі сміття
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київщина почала виробляти електроенергію зі сміття

За словами голови Київської ОДА Анатолія Присяжнюка, місцева влада буде вивчати вивчати можливість інших полігонів, які теж багато років служили, як звалище для сміття.

Унікальну енергетичну установку побудували на Київщині. В Обухівському районі, поблизу села Підгірці, відтепер електроенергію вироблятимуть із шкідливих газів, які утворюються при розкладанні сміття. Із відходів електростанція вироблятиме енергію, якої вистачить на 5 сіл області.

На 5-му полігоні поблизу села Підгірці - більш як 10 мільйонів тонн сміття. Розкладаючись, ці відходи виробляють біогаз - на половину з метану, на половину з вуглекислого газу. Саме з цієї сполуки в області взялись видобувати електрику.

«Ми пробурили тут 42 свердловини, і за допомогою насосної станції створюється вакуум, і ми цей біогаз відкачуємо з системи свердловин. Біогаз як паливо надходить у двигун внутрішнього згоряння, який обертає генератор. Генератор виробляє електричну енергію, яку через трансформаторну підстанцію ми віддаємо в мережу»,  - зазначив директор електростанції Володимир Бана.

Виробляє така установка близько чотирьохсот п'ятдесяти кіловат енергії на годину. На цьому ж полігоні сміття вистачить на 15 років роботи електростанції.

«Нам приємно, що в Україні це є ще альтернативним засобом, що працює на енергонезалежність країни. Хоч маленька, але це перша», -  повідомив працівник електростанції Вадим Плоткін.

Однак, головна перевага електростанції - це її екологічність. Адже один такий полігон щорічно виробляє більше 50-ти тонн газу, який поглинає атмосфера. Тепер всі шкідливі відходи потраплятимуть в електростанцію, де їх перетворять на енергію.

Нині електростанція працює в тестовому режимі. Пустити струм в мережу працівники обіцяють за 2-3 тижні. А в облдержадміністрації уже підшуковують місця для таких установок в інших районах Київщини.

За словами голови Київської ОДА Анатолія Присяжнюка, місцева влада буде вивчати вивчати можливість інших полігонів, які теж багато років служили, як звалище для сміття.

На Київщині планують побудувати принаймні 5 електростанцій на біогазі. Три із них - в Бориспільському, Білоцерківському та Броварському районах - обіцяють встановити уже цьогоріч.

Джерело -  5 канал

 
Коментарі (0)