Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКиївщина скоротила споживання газу
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київщина скоротила споживання газу

На Київщині споживання газу зменшилося на 21%. Найбільше падіння споживання «блакитного» палива зафіксовано у бюджетних організацій.

У Київській області за 2015 рік споживачі використали 1,8 млрд куб м природного газу, що на 21% менше в порівнянні з попереднім роком та майже на 25% менше в порівнянні з позаминулим. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі ПАТ «Київоблгаз».

Як йдеться у повідомленні, особливо стрімке падіння споживання газу зафіксовано у побутових споживачів та бюджетних організацій. Протягом двох років вони зменшили його використання на 28% і 55% відповідно.

На підприємстві зазначають, що через відчутне зменшення використання «блакитного» палива та скороченням обсягів його транспортування за минулий рік «Київоблгаз» недоотримав 39,6 млн грн тарифних надходжень, які є основним джерелом фінансування робіт з обслуговування та утримання в належному технічному стані ГТС області.

«Констатуючи падіння об’ємів споживання газу, ми не закликаємо споживачів не економити газ, тому що газова компанія недоотримує кошти. Ми констатуємо недостатність діючого тарифу, адже саме з нього йде фінансування обслуговування газових мереж, проведення ремонтів та модернізації газопостачальної системи», - пояснює голова правління ПАТ «Київоблгаз» Володимир Машталірук

Також він додав, що деякі газопроводи області експлуатуються вже понад 30-40 років та потребують негайної заміни, на що потрібні значні капіталовкладення.

При цьому зазначається, разом з падінням обсягів споживання газу постійно збільшується кількість нових споживачів, а відповідно і нової газової інфраструктури, яку потрібно регулярно обслуговувати, що створює додаткові матеріально-технічні навантаження на компанію.

«Таким чином, брак коштів не дозволяє підприємству повноцінно обслуговувати газотранспортну інфраструктуру області, створювати сучасні сервіси для клієнтів, під загрозою знаходяться оплата праці працівникам та виконання соціальних гарантій», - заявили в прес-службі.

Нагадаємо, столичним споживачам, у помешканнях яких встановлена газова колонка для нагріву води, але відсутній лічильник газу не відключатимуть газопостачання аж до квітня. За цей час, кияни повинні встановити прилади обліку.

 
Коментарі (0)