Рус Укр
ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Київські тепломережі рятують від аварійності
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київські тепломережі рятують від аварійності

Столичній владі вдалося перемогти аварійність тепломереж. КМДА повідомила, що за минулий рік кількість поривів системи вдалося зменьшити більше, ніж на 20%

Чисельність поривів на теплових мережах у столиці поступово зменшується, повідомив  першій заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак в ефірі телеканалу «Київ».

Протягом останніх 4-5 років, за словами посадовця, у Києві щорічно кількість аварій на тепломережах збільшувалася на 10%. Однак, вже у поточному році цю ситуацію вдалося кардинально змінити, та отримати значне зменшення.

«Ми підвели підсумки по 4 кварталу й бачимо, що в 2011 році за цей же період було 2,6 тисячі аварій, а зараз ми маємо 2 тисячі, тобто на 600 аварій менше. На мій погляд, майже на 30 % («У.К.» - 23%) зменшення аварійності – це дуже хороший показник», - зазначив пан Мазурчак.

Чиновник також висловив сподівання, що під час поточного опалювального сезону вдасться досягти зменшення кількості поривів ще на 20%.

Як відомо, опалювальний період для українських теплопостачальних підприємств істотно різниться з календарними зимовими місяцями. Згідно із законодавством, зима для комунальників починається щорічно 15 жовтня і завершується лише 15 квітня.

Читайте також: Зона "суворого режиму" для українських ТЕЦ

Нагадаємо, у цьому році температурний режим дозволив відкласти початок опалювального періоду. Так, 15 жовтня теплоносій подавався з систему лише в 11 регіонах країни. Це пов'язано з тим, що теплоенергетика законодавчо дозволено починати подачу тепла споживачам тільки в разі, якщо протягом трьох діб температура повітря не піднімається вище позначки 8 градусів Цельсія.

Проте, опалювальний сезон 2012-2013 року вже встиг продемонструвати, що при подальшому падінні температури Україна не застрахована від повторення сумного алчевського сценарію.

Якщо згадати хронологію, «Україна Комунальна» повідомляла, що ще в листопаді близько 500 сімей в Овручі (Житомирська область) залишилися без тепла. Причиною цього разу були не пориви теплотрас, а влада міста. Муніципалітет вирішив відмовитися від послуг централізованого опалення і перевести житловий фонд на автономні системи. Однак, у овручан не знайшлося достатньо коштів, щоб змонтувати у своїх квартирах нові опалювальні системи.

На початку грудня на Миколаївській ТЕЦ стався порив теплотраси. У результаті, без теплопостачання залишилися мешканці 240 будинків Центрального, Ленінського та Заводського районів міста. А в Сімферополі сталася величезна аварія на магістральній теплотрасі діаметром 800 мм на вулиці Київській, яка залишила без тепла жителів десятків багатоповерхових будинків, тривала майже тиждень.

За матеріалами: Хрещатик

 
Коментарі (0)