Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКиївська ГЕС виходить на фініш реконструкції
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київська ГЕС виходить на фініш реконструкції

На станції завершується монтаж останнього реконструйованого гідроагрегату.

У вівторок, 16 липня, було перевірено хід робіт з монтажу гідроагрегату №18 Київської ГЕС - останнього з двадцяти встановлених на станції гідроагрегатів, на якому завершується реконструкція.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Як зазначається у повідомленні, змонтований після модернізації на монтажному майданчику гідроагрегат зайняв своє місце у проточній частині. Наступним кроком стане завершення його монтажу та проведення налагоджувальних робіт та випробувань. Очікується, що вже восени цього року гідроагрегат №18 запрацює в складі оновленого блоку №5, таким чином, буде завершено ще одну сторінку в історії Київської ГЕС та вітчизняної гідроенергетики. Станція, яка розташована поблизу столиці, першою завершить повну реконструкцію за «Проектом реабілітації ГЕС ПАТ «Укргідроенерго», який розпочато у 1996 році із залученням фінансування Світового банку.

Загалом, на Київській ГЕС у будівлі водозливного типу при введенні її в експлуатацію було встановлено 20 капсульних горизонтальних агрегатів й горизонтальних синхронних гідрогенераторів. Це відбувалося протягом 1964-1968 років. Отже, все устаткування перебувало в експлуатації більше 40 років. За весь період експлуатації його працездатність підтримувалася профілактичними й капітальними ремонтами.

За період з 1997 по 2013 роки в рамках реалізації великомасштабного проекту реконструкції всіх Дніпровських ГЕС, що виконується за рахунок власних коштів та кредиту Світового банку, на Київській ГЕС виконана реконструкція 19-ти гідроагрегатів. Також на станції встановлено нові генератори та модернізовані екологічно чисті турбіни, які виключають можливість потрапляння турбінного мастила в річку Дніпро. Сумарний приріст потужності після проведення реконструкції всіх агрегатів складе 80 МВт, що дорівнює одному додатковому блоку станції або чотирьом встановленим гідроагрегатам.

Окрім цього, у червні 2002 року на станції успішно завершено впровадження пілотного проекту «Автоматизована система забезпечення безпеки гідротехнічних споруд».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у квітні поточного року уряд оголосив про намір довести обсяги виробництва електроенергії гідроелектростанціями до 15% від загального обсягу електроенергії, що виробляється в Україні. Це допоможе забезпечити нормальний баланс електроенергії, яка виробляється на АЕС, ТЕС і ГЕС. Проект мав бути реалізований завдяки залученню коштів Світового банку.

А відповідно до звітності ДП «Енергоринок», у 2012 році частка великих гідроелектростанцій (ГЕС) у закупівлях «Енергоринку» склала 5,85%. Споживання електроенергії в Україні у 2012 році з урахуванням технологічних втрат у мережах зросло на 0,4% (на 764,4 млн кВт-год) порівняно з 2011 роком - до 188,43 млрд кВт-год. При цьому, споживання електроенергії без урахування технологічних втрат у минулому році знизилося на 0,01% (на 20,9 млн кВт-год) - до 150,74 млрд кВт-год.

 
Коментарі (0)