Рус Укр
ГоловнаКиївські будніТеплоенергетика«Київтеплоенерго» отримає кредит від ЄБРР на реконструкцію ТЕЦ
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київтеплоенерго» отримає кредит від ЄБРР на реконструкцію ТЕЦ

ЄБРР і "Київтеплоенерго" підписали кредитний договір на 140 мільйонів євро для реконструкції ТЕЦ

 

Європейський банк реконструкції і розвитку надасть КП "Київтеплоенерго" кредит в розмірі 140 млн євро на модернізацію системи теплопостачання Києва, зокрема реконструкцію ТЕЦ і окремих котелень, а також впровадження нової диспетчерсько-моніторингової системи.

Відповідний кредитний договір був підписаний у четвер, 2 вересня, передає прес-служба Київської міської держадміністрації (КМДА).

В рамках проекту, зокрема, передбачена установка на ТЕЦ-6 нових когенераційних установок, які за обсягами викидів в атмосферу будуть відповідати європейським стандартам. Крім того, буде здійснено реконструкцію неефективних котелень, що також дозволить знизити викиди парникових газів.

На ТЕЦ-5 планується встановити конденсаційний економайзер, який буде використовувати залишкову енергію димових газів для забезпечення опаленням столичних будинків.

Також проект передбачає установку нової системи моніторингу та диспетчеризації (SCADA), яка в режимі реального часу буде аналізувати і контролювати роботу всього енергокомплексу і відстежувати його виробничі показники.

Як уточнили в ЄБРР, місто Київ і "Київтеплоенерго" зі свого боку виділять на додаток до кредитного фінансування на 140 млн євро ще 26 млн євро власних коштів, передає Інтерфакс-Україна.

"Реалізація проекту забезпечить підвищення енерго- та ресурсоефективності, а також якості та надійності постачання тепла і гарячої води побутовим і непобутових споживачів. Відповідні інвестиції також забезпечать скорочення викидів на більш ніж 193 тис. Тонн CO2-еквівалента на рік і споживання води - на 25 тис . куб. м на рік ", - йдеться в повідомленні ЄБРР.

За інформацією банку, проект реалізується в рамках плану дій "Зелене місто" (ПДЗГ) для Києва. Він є частиною зобов'язань щодо поліпшення міського середовища в рамках ініціативи ЄБРР "Зелені міста", до якої Київ приєднався в 2019 році. Уряд Швеції виділив на розробку "Зеленого міста" і техніко-економічного обґрунтування модернізації системи централізованого теплопостачання "Київтеплоенерго" грант 700 тис. Євро.

Як доповнили в ЄБРР, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в свою чергу профінансував три фінансових аудиту "Київтеплоенерго" за міжнародними стандартами фінансової звітності та розробку проектної документації. USAID також надало підприємству допомогу у впровадженні міжнародних стандартів обліку, автоматизації фінансової звітності та створення антикорупційної програми.

"USAID продовжить працювати з" Київтеплоенерго "над планом декарбонізації на період до 2060 року розвитком функцій внутрішнього аудиту та комплаенса, оптимізацією операційної діяльності та вдосконаленням внутрішнього кодексу поведінки з урахуванням вимог соціальної інклюзії та гендерної рівності", - підсумували в ЄБРР.

КП "Київтеплоенерго" повністю належить Києву, є оператором системи централізованого теплопостачання міста, що складається з двох великих газових ТЕЦ, 15 великих, 168 малих і середніх котелень, 2800 км теплових мереж, понад 9400 теплових пунктів і сміттєспалювального заводу "Енергія".

 

 

 
Коментарі (0)