Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024"Київтеплоенерго" попередило, що платіжки за опалення у грудні зростуть
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

"Київтеплоенерго" попередило, що платіжки за опалення у грудні зростуть

У грудні столичні багатоповерхівки спожили на 16% більше тепла, ніж у листопаді. При незмінному тарифі основним фактором зростання обсягів споживання тепла стало зниження температури зовнішнього повітря
У грудні столичні багатоповерхівки спожили на 16% більше тепла, ніж у листопаді. При незмінному тарифі основним фактором зростання обсягів споживання тепла стало зниження температури зовнішнього повітря, про це повідомила пресслужба "Київтеплоенерго".  
 
За даними Укргідрометцентру в Києві середньомісячна температура у грудні 2021 року склала -1,6°C. Це на 6,4°C нижче у порівнянні з листопадом (+4,8°C). Через таке зниження температури у грудні споживання тепла будинками збільшилося на 16%, а середньозважена вартість опалення склала 26,8 грн/м2. Тоді як у листопаді — 22,6 грн/м2.
 
Обсяги споживання теплової енергії будинками залежать насамперед від температури зовнішнього повітря, відповідно до якої регулюється температура теплоносія, а також від енергоефективності будинку, нагадали у компанії.
 
У будинках, де проведені заходи з енергоефективності за міськими програмами співфінансування, мешканці сплатили за опалення у грудні в середньому на 20% менше, ніж в інших будинках — близько 21 грн за кв. м.
 
Нагадаємо, у грудні 2021 року, як і з початку опалювального сезону 2021/2022, тарифи на опалення для населення лишилися незмінними. Вартість 1 Гкал тепла — 1654,41 грн. Рішення про незмінність тарифів було прийнято міською владою на виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води, укладеного 30 вересня 2021 року. Також, щоб не допустити зростання тарифів, Київська міська рада додатково виділила з бюджету 2 млрд грн на докапіталізацію "Київтеплоенерго".
 
Коментарі (0)