Рус Укр
ГоловнаКиївські будніФінансування ЖКГ"Київтеплоенерго" заявило про застосування штрафу 3% та інфляційних нарахувань до боржників за тепло
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

"Київтеплоенерго" заявило про застосування штрафу 3% та інфляційних нарахувань до боржників за тепло

КП "Київтеплоенерго" з літа цього року застосовує штраф 3% річних та нарахування інфляційних втрат до хронічних неплатників за теплову енергію, які тривалий час накопичують борг
КП "Київтеплоенерго" з літа цього року застосовує штраф 3% річних та нарахування інфляційних втрат до хронічних неплатників за теплову енергію, які тривалий час накопичують борг та відмовляються його реструктуризувати, про це повідомила пресслужба компанії.
 
Значна частина боржників за тепло у Києві є власниками житла у центрі міста площею від 100 кв. м.
 
"Саме до таких споживачів, які мають тривалий термін заборгованості, з літа цього року "Київтеплоенерго" змушене застосовувати санкції. Це, перш за все, один із антикризових заходів, який допоміг підприємству накопичити кошти для стабільного проходження опалювального сезону в умовах газової кризи", - йдеться у повідомленні. у документі.
 
Компанія у своїй діяльності із застосування санкцій посилається, зокрема, на ст. 625 Цивільного кодексу України, згідно з якою боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також 3% річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлено договором чи законом.
 
"Споживачі, які повністю сплачують заборгованість за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, у наступному розрахунковому періоді вже не отримають нарахувань 3% річних та інфляційних втрат", – наголосили при цьому в "Київтеплоенерго".
 
Крім того, застосування санкцій скасовується у разі підписання боржником угоди щодо реструктуризації боргу на певний термін.
 
"З огляду на газову кризу такий підхід роботи з боржниками є виправданим, оскільки він забезпечив акумулювання коштів для опалювального сезону і дозволив не допустити ризику збільшення тарифів на тлі тенденції масової та системної несплати послуг", - аргументували в КП.
 

За інформацією підприємства, лише за липень місяць, внаслідок запровадження та застосування санкцій, було врегульовано питання заборгованості із 303 боржниками, тоді як у період із травня 2020 року по травень 2021 року таких боржників було вдвічі менше – лише 158. 

 
Коментарі (0)