Рус Укр
ГоловнаКиївські будніТранспортКличко пояснив підвищення вартості громадського транспорта
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кличко пояснив підвищення вартості громадського транспорта

Кличко роз’яснив, чому громадський транспорт столиці подорожчає з липня. Зокрема, на його думку, нинішня собівартість квитка набагато вища за саму вартість проїзду.

Кличко роз’яснив, чому громадський транспорт столиці подорожчає з липня. Зокрема, на його думку, нинішня собівартість квитка  набагато вища за  саму вартість проїзду.

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував ситуацію із підвищенням вартості проїзду в громадському транспорті, як заплановане на середину липня,  офіційний сайт міського голови Києва.

"Ми змушені підняти ціну на проїзд. Адже транспорт в Києві має належно працювати, бути безпечним та комфортним, вчасно ремонтуватися та оновлюватися", - відзначив мер.

Однією з причин зростання вартості проїзду в міському транспорті є собівартість проїзду. За словами Кличка, вона набагато вища, ніж вартість квитка.

Кличко, додав, що сьогодні є необхідність розвитку та оновлення рухомого складу громадського транспорту в Києві. І на все це потрібні значні кошти.

"Нині не вистачає водіїв громадського транспорту, оскільки люди не хочуть йти працювати на низьку заробітну плату і змушені шукати роботу закордонном", - сказав Кличко.

Він наголосив, що столична влада повинна підвищити зарплату водіям. Для пільгових категорій громадян буде збережений безкоштовний проїзд.

Як повідомлялося раніше, з 14 липня поїздки в наземному громадському транспорті Києва почали коштувати 8 грн. Разом з тим передбачено нижчий тариф для пасажирів, які користуватимуться проїзними квитками і безконтактними картками.

Раніше, в КМДА пояснили, що із  2015 року в країні зросли тарифи на електроенергію – у 5,4 рази, вартість дизельного пального – у 1,5 рази, вартість шин – у 1,5 рази, індекс споживчих цін за вказаний період (2015-2017 рік) становить 183%.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Травня 2018 p. 23:09
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. ------------------------Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще на початку 1992 року. В 1992 році ввели національну валюту "купонокарбованець" і з 1992 по 1996 рік той купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла . ----------------------------------------------Знецінення національних грошей, тобто інфляція, - це не що інше як тихий грабунок людей владою тієї держави, яка провадить таке знецінення.