Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКличко виводить на столичний ринок КП «Київтеплоенерго»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кличко виводить на столичний ринок КП «Київтеплоенерго»

Київська міськадміністрація має намір створити нового гравця на столичному тепловому ринку. Цим гравцем має стати КП «Київтеплоенерго», яке займатиметься утриманням теплових мереж міста та забезпечить теплопостачання - та гаряче водопостачання киянам

Столична влада має намір реанімувати роботу комунального підприємства «Київтеплоенерго», яке покликане стати повноцінним гравцем на столичному ринку теплоенергетики. Підприємство займатиметься утриманням теплових мереж та обладнання, забезпечуватиме постачання тепла та гарячої води киянам. Свої ключові завдання виконуватиме, в першу чергу, з курсом на модернізацію теплового господарства Києва та захист прав населення. Також міська влада планує розпочати процес демонополізації ринку. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Рішення про створення підприємства було прийнято ще у 2006 році, однак зараз міська влада провела всю необхідну підготовчу роботу для того, аби активувати його діяльність. Підприємство працюватиме разом із ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Єврореконструкція», що дозволить порівняти діяльність приватних та муніципальних підприємств, які працюють в однакових умовах.

«Якби «Київтеплоенерго» запрацювало ще 10 років тому, зараз ми б мали потужне муніципальне підприємство, яке б вирішувало актуальні завдання у сфері енергопостачання, які, в першу чергу, базувалися на захисті прав споживачів комунальних послуг. Зараз ми плануємо його реанімувати, зважаючи на колосальну необхідність модернізації та оновлення теплового господарства столиці», – заявив заступник голови КМДА.

За його словами, завдяки розвитку підприємства міська влада прагне досягти балансу взаємовідносин на міському ринку теплопостачання та розпочати процес демонополізації.

«Першочерговою задачею для «Київтеплоенерго» стане обслуговування теплових мереж та теплового обладнання. Обсяги та зони обслуговування підприємства будуть визначатися рішеннями сесії Київської міської ради. Штат формуватиметься, виходячи з цих завдань. Планується, що бюджетні кошти будуть спрямовані лише на закупівлю необхідного обладнання, для формування аварійної та технічної служби. Надалі «Київтеплоенерго» вийде на самоокупність», – поінформував він.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
23 Травня 2016 p. 18:24
Одним з пережитків соціалістичного режиму є регулярні відключення гарячого водопостачання у весняно-літній період, але чомусь теперішній олігархічний режим не бореться із цим рудиментом "совка", а навіть навпаки, посилює та поглиблює його. От би де показати перевагу капіталізма над соціалізмом, адже у нормальних країнах воду не відключають на декілька тижнів. А у нас за 25 років незалежності нічого у цьому плані не зроблено на краще. Натомість олігархічний режим руйнує пам"ятники, перейменовує вулиці, зупинки..., а кому це потрібно, крім самих олігархів?