Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоКМДА планує знайти кошти на капремонт будинків
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

КМДА планує знайти кошти на капремонт будинків

Частину коштів від оренди нежитлових приміщень місто направлятиме на ремонт та енергозбереження в житлових будинках. Інакше Київ не буде здатний стати на шлях економії природного газу.

Кошти, отримані від оренди нежитлових приміщень в Києві, міська влада планує спрямувати на проведення капітальних ремонтів житлових будинків та заходів з енергозбереження. Відповідне рішення прийняла Київська міська рада 13 листопада в ході чергового засідання. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«Із прийняттям цього рішення створюється додаткове фінансове джерело для підтримки програм відновлення житлового фонду столиці, а також впровадження необхідних сьогодні заходів енергозбереження. Передбачається цільове спрямування коштів, отриманих комунальними підприємствами (ЖЕКами) від оренди нежитлових приміщень, що належать до комунальної власності територіальної громади міста, на капітальні ремонти, утеплення будинків, енергоефективні заходи», – повідомив під час сесії Київради заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.
 
На його думку, це дасть можливість більш системно підійти до процесу наведення ладу на об’єктах столичного житлового комплексу. Не забезпечивши ключові заходи зниження споживання енергоносіїв житловими будинками місто не здатне стати на шлях економії природного газу.
 
«За нашими підрахунками орієнтовна потреба у коштах для проведення капітального ремонту фасадів, покрівель, сходових клітин, а також – ремонту внутрішніх будинкових мереж складає більше 1,6 млрд грн. Загалом же, враховуючи програму встановлення обліку тепла та заходів енергозбереження в будинках Києву необхідно віднайти для цього більше 4 млрд грн», – пояснив Петро Пантелеєв.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на засіданні Київрада перейменувала кілька центральних вулиць Києва, ще низці повернула історичні назви. Таким чином міська влада позбувається назв вулиць, які мають відношення до епохи тоталітаризму.
 
Коментарі (0)