Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКМДА «відшліфує» програму приватизації комунального майна
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

КМДА «відшліфує» програму приватизації комунального майна

Зміни до програми передбачають розширення переліку об’єктів, що пропонуються на продаж. На приватизацію будуть виставлені нежитлові приміщення у різних районах міста.

Київська міська державна адміністрація підготувала зміни до Програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2011-2012 роки. Відповідний проект рішення запропоновано на розгляд депутатам Київради на сесії 20 вересня.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Зміни до програми передбачають розширення переліку об’єктів, що пропонуються на продаж. На приватизацію будуть виставлені нежитлові приміщення у різних районах міста. Три приміщення загальною площею 1, 7тис кв. м. пропонуються для викупу існуючими орендарями, інші – виставлять на відкриті аукціони.

«Зміни до Програми приватизації, що пропонуються, дозволять збільшити надходження коштів до міського бюджету та виконати план на 2012 рік. Зараз його виконати вкрай важко. Збільшивши пропозицію, планується отримати кошти, які необхідні на реалізацію міських соціальних програм», – пояснив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

За його словами, міська влада уважно вивчала попит на нежитлові приміщення в Києві, а також проаналізувала те, наскільки йому відповідає структура пропозиції об’єктів комунальної власності. Оцінювався не тільки технічний стан приміщень, але й те, яким чином вони задіяні в системі комунального господарства, наскільки «безболісним» для міського господарства буде їхній продаж.

Готуючи зміни до Програми приватизації, КМДА дуже тісно співпрацювала з районами та враховувала їхні пропозиції. Районні держадміністрації надавали інформацію про те, які комунальні приміщення використовуються неефективно або не використовуються взагалі.

«Ми несемо відповідальність за те, що всі приміщення, які пропонуються на продаж, є «чистими» з правової точки зору. Їх не займають комунальні служби міста або державні органи, там не розміщуються заклади освіти чи охорони здоров’я», – наголосив начальник Головного управління комунальної власності м. Києва Дмитро Парфененко.

За інформацією Головного профільного управління, станом на 11 вересня 2012 року від приватизації комунального майна до міського бюджету надійшло 162,6 млн грн. Ще 14,6 млн грн місто отримає протягом вересня за вже укладеними угодами. Загальна площа приміщень, що були приватизовані з початку року, складає 22,7 тис. кв.м.

Плановий показник надходжень від продажу майна на 2012 рік становить 400 млн грн.

 
Коментарі (0)