Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКМДА звинувачує прокурорів у тиску на сектор освіти
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

КМДА звинувачує прокурорів у тиску на сектор освіти

Столичні прокурори підозрюють посадових осіб районних управлінь освіти у завищені ціни на генератори й біотуалети для шкільних укриттів

 

Столичні прокурори підозрюють посадових осіб районних управлінь освіти у завищені ціни на генератори й біотуалети для шкільних укриттів. У КМДА кажуть, що під час війни купувати доводилось швидко і за ціною, яку виставляли комерційні структури.

Про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

“Все те, що закупалось для цих закладів, мало поставлятись протягом кількох тижнів максимум. Враховуючи той факт, що в наявності даного обладнання майже не було в достатній кількості в країні, купувати доводилось те, що доставляли у найкоротший термін і за ціною, яку виставляли комерційні структури. І в ці умови нашу країну і місто поставили точно не працівники столичної освіти. A бюджет столиці та районів на початку року не міг передбачити такі витрати, тому більшість рішень приймались оперативно”, – пояснив він.

Також Мондриївський розповів, що обшуки та гучні заяви щодо карних проваджень стосовно освітян робилися десятки разів, але жодна справа не була направлена до суду, адже не мала доказової бази.

За його словами, нові провадження відкриті на основі маніпулятивних експертиз – в таблицях прокурорів невірно підраховані цифри. 

“І на підставі такої “експертизи” прокуратура вривається в школи під час освітнього процесу, викликає на допити директорів закладів освіти та вимагає для посадових осіб районних управлінь освіти арешт або заставу в 1 000 000 гривень. І це спроба заарештувати тих освітян, які з 24 лютого 2022 року не покидали своїх робочих місць, організували в своїх районах цілодобові укриття для киян, зробили в районах міста базу для функціювання гуманітарних штабів столиці, забезпечуючи сили оборони та найвразливіші верстви населення”, – пояснив Мондриївський.

Він додав, що освітяни Києва готові надати документи щодо законності своїх дій й рішуче налаштовані виступити єдиним фронтом проти подібних дій правоохоронців.

Нагадаємо, не всі столичні школи були обладнені біотуалетами. Наприклад, для 93 шкіл і дитячих садочків Солом’янського району представники районної державної адміністрації закупили 162 відра “для використання у приміщенні, де немає стаціонарного санвузла”.

 

 

 
Коментарі (0)