Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЕнергозбереженняКиїв отримає 1 млн євро інвестицій в енергоефективність дитячих садків та шкіл
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ отримає 1 млн євро інвестицій в енергоефективність дитячих садків та шкіл

В енергоефективність дитячих садків та шкіл столиці спрямують понад 1 млн євро інвестицій, - КМДА

 

В енергоефективність дитячих садків та шкіл столиці спрямують понад 1 млн євро інвестицій в рамках співпраці з міжнародними донорськими організаціями. Зокрема, йдеться про грант від Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

Про це йдеться у повідомленні КМДА.

“У питанні енергомодернізації закладів соціальної сфери місту допомагають міжнародні партнери, зокрема NEFCO, який надає грантові кошти. Адже, крім економії, надзвичайно важливим є створення комфортних і безпечних умов. Окрім комплексу технічних заходів запроваджена система диспетчеризації, що дозволяє дистанційно регулювати постачання тепла і не витрачати його марно. Це особливо важливо під час канікул чи на вихідних, коли постачання тепла можна звести до технічно прийнятного мінімуму”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у столиці активно впроваджується на практиці механізм ЕСКО-договорів, коли до енергоефективних заходів в дитячому садочку чи школі залучаються приватні інвестиції.

“Вкладені кошти інвестор повертає за рахунок економії на енергоресурсах. Тобто всі зацікавлені в тому, щоб проєкт мав якомога вищу енергоефективність. Інвестор швидше повертає вкладені кошти, а школа чи дитсадок отримує економію та комфортні умови для дітей. У результаті економить і бюджет столиці, адже комунальні послуги в закладах соціальної сфери фінансуються коштами міста”,– йдеться у повідомленні.

Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO) – організація, що утворена п’ятьма європейськими країнами: Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. Працює вже більше 20 років, надаючи фінансову підтримку екологічно важливим проєктам та програмам, що націлені на зниження споживання енергоносіїв. Київ розпочав співпрацю з NEFCO в 2014 році, виконавши за цей час десятки проєктів комплексної та часткової енергомодернізації в закладах соціального спрямування.

 

 

 
Коментарі (0)