Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняКличко спрогнозував значне зменшення витрат на ЖКП в столиці
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кличко спрогнозував значне зменшення витрат на ЖКП в столиці

У Києві можуть істотно знизитися витрати на комуналку, зокрема вартість опалення

У Києві можуть істотно знизитися витрати на комуналку, зокрема вартість опалення. Про це розповів мер столиці Віталій Кличко під час візиту в один із багатоквартирних будинків на Оболоні.

Йдеться про багатоповерхівці на вулиці Йорданської. За попередні три роки там здійснили комплекс ремонтних заходів, зробивши термомодернізацію будинку. Завдяки проведеним роботам витрати на обігрів квартир мешканців будинку вдалося знизити на 40%, повідомив градоначальник. А якщо врахувати, що саме тепло займає левову частину витрат на комуналку, то в цілому платіжки також стали набагато "легше".

Зокрема, в будинку замінили вікна та двері в під'їздах на енергозберігаючі. Крім того, там замінили тепломережі, попутно зробивши їх якісну теплоізоляцію. І, найголовніше, в будинку встановили індивідуальний тепловий пункт з погодним регулюванням, яким можна керувати дистанційно, зі смартфона.

Цей будинок активно брав участь в програмах термомодернізації протягом двох років: у 2018 і в 2019. Однак і тепер, знизивши теплозатрати на 40%, мешканці будинку увійшли "у смак" перетворень і не хочуть зупинятися на досягнутому. На 2021 рік вони подали заявку на утеплення фасаду. Якщо задумане їм вдасться втілити, то витрати на комуналку в цьому будинку стануть ще нижче.

Результат витрачених зусиль і грошей - більше ніж красномовний. Поруч, в такому ж будинку, мешканці заплатили в грудні за обігрів квартири площею в 60 квадратних метрів майже 2 тисячі гривень. А в будинку, що утеплює витрати на тепло обійшлися господарям такої ж квартири в суму, що не перевищує тисячу гривень. Отже, і витрати на комуналку виявилися майже на тисячу менше.

Київ, за словами Кличка, один з перших українських міст, які почали працювати за програмами співфінансування модернізації будинків. Зараз в місті діє дві таких програми: "70/30" - для ОСББ та ЖЕКів і "Капремонти" - для всіх будинків. За першою програмою місто фінансує 70% витрат з модернізації будинку, мешканці - інші 30.

Так, жителям вищезгаданого будинку по Йорданській весь комплекс заходів обійшовся в 1,2 мільярда гривень. При цьому місто профінансував 850 тисяч гривень з цих витрат, а решту суми - мешканці.

За словами Кличка, вже близько 600 київських будинків "утеплилися" таким чином. В сучасних умовах, коли витрати на комуналку безупинно зростають, це - єдиний вихід хоч якось зберегти свої заощадження, вважає мер.

 

 

 
Коментарі (0)