Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКМДА зволікає з розподілом газу для опалювального сезону
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

КМДА зволікає з розподілом газу для опалювального сезону

Для підготовки до опалювального періоду в столиці, муніципалітет має вчасно надати пропозиції щодо розподілу газу. Холод вже наближається, а ініціативи зі сторони КМДА «Нафтогазу» досі не надходили.

Київська міська державна адміністрація має вчасно надати пропозиції щодо розподілу газу в Києві для підготовки до опалювального сезону, який розпочнеться незабаром. Проте, станом на 9 вересня «Нафтогазу» такі пропозиції не надходили. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НАК «Нафтогаз України».

«Згідно Постанови КМУ №296, повноваження щодо розподілу обсягів природного газу для потреб бюджетних установ та організацій, теплогенеруючих та теплопостачальних організацій, промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання Києва надані голові КМДА. Відсутність пропозицій щодо розподілу газу від КМДА може суттєво ускладнити підготовку та початок опалювального сезону в столиці. Станом на 9 вересня відповідних пропозицій від Київської міської державної адміністрації на адресу «Нафтогазу» не надходило.
 
До речі, НАК «Нафтогаз України» може відновити газопостачання компанії «Київенерго». Однак, підприємство має умову –  погашення заборгованості за спожитий газ, яку накопила столична компанія. 
 
««Нафтогаз» висловлює готовність відновити газопостачання також для «Київенерго» за умови вжиття дієвих заходів до погашення заборгованості, накопиченної підприємством. Вирішення питання критичної заборгованості перед «Київенерго» комунальних ЖЕКів та столичних бюджетних організацій можливе виключно за умови спільних конструктивних дій між теплопостачальним підприємством та Київською міською державною адміністрацією», – йдеться в повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у «Київенерго» заблокували спец рахунки. Проте, через відсутність нормативу розщеплення коштів, який мала затвердити Нацкомпослуг, компанія не може розрахуватися за спожитий газ з НАК «Нафтогаз України».
 
До речі, «Київенерго» уже надало в листі на ім'я першого заступника КМДА Ігоря Ніконова один з декількох можливих сценаріїв економії газу під час опалювального сезону.
 
Коментарі (0)