Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортКомунальні перевізники столиці не підніматимуть тарифи
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Комунальні перевізники столиці не підніматимуть тарифи

Комунальний перевізник - КП «Київпастранс», який контролює майже третину столичних маршруток, ціни на проїзд не підніматиме.

За словами голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, подорожчання вдається уникнути через виплату дотацій із місцевого бюджету за безкоштовне перевезення пільговиків. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Приватні ж перевізники таку допомогу не отримують, тож, аби не працювати собі у збиток, вони змушені були підняти ціни на проїзд на деяких маршрутах, – пояснив перший заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Іван Шпильовий. Так, зокрема, на 50 коп. подорожчали маршрути №№405, 414, 415, 418, 472, 589, 193, 438, 193К, 401 та 600.

Впливати на підняття цін на проїзд приватних перевізників за законодавством столична влада не може. Тож одним із способів регулювання цінової політики приватних перевізників є створення конкуренції. Саме тому зараз значна увага приділяється поповненню автопарку комунального перевізника.

«Присутність комунального транспорту на ринку перевезень дозволяє нам диктувати свою цінову політику. Приватний перевізник вимушений рахуватися з нашими тарифами на проїзд. Якщо він значно підвищить ціни, його транспортом перестануть користуватися пасажири і він збанкрутує. Таким чином, ми вирішуємо цю проблему через цивілізовану конкуренцію», – зазначив Олександр Попов.

Крім того, столична влада може контролювати процес розрахунку тарифу. Таким чином, аби узгодити підняття вартості проїзду з міською владою, перевізник має надати обґрунтування того, що за наявного тарифу його бізнес є збитковим. Аби уникнути підняття ціни там, де воно не обґрунтоване, цей процес контролюватиметься прискіпливіше.

 
Коментарі (0)