Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійКомунальники позбавлять Київ від «зайвого»
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Комунальники позбавлять Київ від «зайвого»

Комунальники Києва обіцяють городянам очистити столицю від сміття до Великодніх свят. Особливу увагу планують приділити благоустрою кладовищ та цвинтарів. Втім, це не перші заяви міської влади про те, що Київ буде чистим.

Комунальні служби столиці до Великодніх та поминальних днів планують очистити території міських кладовищ від більш як 4 тис. куб. м. сміття. Таке рішення було прийнято сьогодні в ході розширеного засідання Колегії Київської міської держадміністрації, повідомляє «Україні Комунальній» прес-служба відомства. 

За словами начальника Управління ритуальних послуг КМДА Миколи Бабія, роботи по прибиранню столиці вже розпочалися. На початку квітня було вивезено 2,25 тис. куб. м. відходів, ліквідовано 83 аварійних дерева та кроновано 16 дерев, виконано благоустрій 29 військових поховань, братських могил та меморіалів, а також пофарбовано низку огорож, воріт, парканів і бордюрів, відремонтовано та пофарбовано 5 громадських вбиралень і 91 контейнерів для сміття. 
 
Катерина Білоус
 
Загалом до свят планується ліквідувати, кронувати та очистити від омели 550 дерев на кладовищах, благоустроїти 210 військових поховань, підготувати та здійснити запуск більше 81 км поливального водопроводу, відремонтувати та пофарбувати 408 контейнерів для сміття. 
 
Нагадаємо, прибирати столицю почали ще на початку квітня. Тоді киян вийти на суботні толоки закликав «Київзеленбуд». За результатами прибирання, були очищені від сміття парки «Нивки» та «Перемога». «Київзеленбуд» обіцяв висадити 3 тис. дерев. Громадські організації також небайдужі до екології Києва. Зокрема, вони закликали киян допомогти «майданівцям» розчистити головну площу столиці. «Захисні споруди, зведені активістами Майдану, виконали свою функцію. Усі, хто хотів сфотографуватися на згадку про революцію на їхньому фоні, змогли це зробити. Час повертатися до мирного життя, готуватися до Великодня. А напередодні цього свята, як відомо, треба прибирати своє помешкання, своє подвір’я, і – своє місто»,- йшлося в повідомленні однієї з громадських організацій.
 
Окрім того, комунальники та активісти продовжують працювати над відновленням тротуарного покриття. Під час протистоянь значних пошкоджень зазнала бруківка центральних вулиць Києва – 14,67 тис кв. м., повідомляла на минулому тижні КМДА. «За можливості автодорівці використовують вцілілі елементи мощення, проте їх не вистачає. Наразі свою допомогу у відновленні центру столиці надають меценати. Благодійні кошти направили на придбання необхідних будівельних матеріалів. Зокрема, закуплено фігурні елементи мощення та піскобетон. Наразі комунальники вже отримали матеріали та приступили до ремонтних робіт на Європейській площі та вулиці Небесної сотні», – заявляли посадовці адміністрації. Загалом, після акцій протесту працівники підприємств «Київавтодор», працюючи спільно з активістами Майдану, відновили 1,9 тис. кв.м. тротуарного покриття у центрі Києва.
 
Коментарі (0)