Рус Укр
ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024Лише 40% столичних ЖБК, ОСББ та відомчих будинків готові до опалювального сезону
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Лише 40% столичних ЖБК, ОСББ та відомчих будинків готові до опалювального сезону

До включення опалення готові 93% будинків, які обслуговують комунальні підприємства, та лише 40% ЖБК, ОСББ, відомчих та інших категорій будинків.
До включення опалення готові 93% будинків, які обслуговують комунальні підприємства, та лише 40% ЖБК, ОСББ, відомчих та інших категорій будинків. 
 
Про це повідомили у КП «Київтеплоенерго».
 
За результатами моніторингу, з 8111 житлових будинків, що знаходяться в обслуговуванні комунальних підприємств, акти готовності отримали 7570 (93%). У Святошинському, Деснянському, Оболонському та Голосіївському районах до опалювального сезону готові усі будинки.
 
Серед обстежених 2922 із 3007 житлових будівель ЖБК, ОСББ, відомчих житлових будинків, відомчих гуртожитків та інвестиційних будинків зафіксовано низький стан готовності до пуску тепла. У цій категорії балансоутримувачі підготували 35-40% споруд.
 
Згідно з Правилами користування тепловою енергією, визначеними ПКМУ № 1198, під час підготовки до опалювального сезону балансоутримувачі будинку зобов’язані перевірити та у разі необхідності відремонтувати несправну арматуру, вузли, забезпечити промивку будинкових тепломереж, утеплення місць загального користування тощо. Усього — близько 30 видів регламентних робіт. Відповідність будинку критеріям готовності до подачі тепла підтверджується Актом готовності до опалювального сезону (форма Е-8). 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Вересня 2020 p. 18:31
Щодо опалення , то для кутових і торцевих квартир хрущівок температура теплоносія у батареях має бути вищою, ніж для серединних квартир. Цю диференціацію і досі не запроваджено, що приводить до того, що кутові квартири взимку холодні, а серединні - перегріті.-------------------Бо зараз так: коли споживач взимку скаржиться до ЖЕКу на прохолодну батарею у кімнаті, то жеківці приходять і вимірюють температуру повітря (!) у кімнаті, а не температуру батареї. Це очевидне з підміною шахрайство, адже споживач скаржився не на температуру повітря, яку, можливо, підвищує електрообігрівачем, а на температуру батареї. Але жеківці не можуть прохолодну батарею зробити гарячішою, і також не можуть зменшити плату за опалення, тому вдаються до такої підміни.