Рус Укр
ГоловнаКоментаріПодіїМ.Гольдарб:«В акції «Тарифного спротиву» взяли участь понад 100 тис. українців»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

М.Гольдарб:«В акції «Тарифного спротиву» взяли участь понад 100 тис. українців»

20 жовтня у 11-ти містах України (Києві, Львові, Одесі, Харкові, Дніпрі, Житомирі, Вінниці, Хмельницькому, Запоріжжі, Сумах та Маріуполі) відбулася попереджальна акція «Тарифного спротиву», до якої долучилося понад 100 тис. українців.
За словами Максима Гольдарба, одного з організаторів «Тарифного спротиву», наразі зібрано близько 30 тис. підписів під Маніфестом за зниження тарифів і ще десятки тисяч людей підписали його електронну версію на сайті tepla.net.ua. У Маніфесті міститься звернення громадян України до Президента, Прем’єр-міністра та Кабінету Міністрів України  з вимогою встановити обґрунтовані, а не завищені вдвічі тарифи. Механізм для цього запропований авторитетними економістами України (О. Гончаровим, О. Охріменком, Д. Маруничем, В. Землянським, Ю. Гавриличечком, О. Кучеренком, А. Любаревичем, С. Белашко та М. Гольдарбом): необхідно скасувати ренту на газ для людей та ПДВ у ціні тарифу, що відразу ж зумовить зниження ціни й тарифу на газ у два рази.
 
На сьогодні від співініціатора «Тарифного спротиву» Євгена Мураєва вже навіть подано відповідну законодавчу ініціативу – законопроект № 5290 (про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу»).
 
За словами організаторів, основне завдання «Тарифного спротиву»  – привернути увагу Уряду до того, що українці масово не згодні зі встановленими завищеними тарифами. Тому вони планують вести послідовну боротьбу до реального результату – зниження комунальних тарифів.
 
«Люди розуміють суть тарифного грабежу, підтримують розпочатий антитарифний опір. Вони готові до радикальних заходів (“не платити” — найспокійніше і найдобріше з того, що чув за увесь день). Люди не вірять – ні прем’єру, ні міністрам, ні МВФ. Люди вже не бояться – ні поліції, ні колекторів. Люди побачили та розуміють свою силу. Люди вірять у нашу і свою правоту, право жити по-людськи, а не “в розстрочку”»,  – переконаний Гольдарб.
 

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
21 Жовтня 2016 p. 20:10
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого чиновники-можновладці спочатку примусово позбавили робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку забрали у людини заробіток, а потім штучно приписують цій людині уявний дохід та ще й у розмірі двох прожиткових мінімумів, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшують субсидію або взагалі її не нараховують.
Коля Пухов
07 Грудня 2016 p. 21:51
Багато українців взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам , і живуть по декілька років на утриманні своєї сім"ї. А тепер штучно, поосто так від стелі, держпосадовці приписують таким вимушеним безробітним дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів . У якій ще країні можлива така турбота про людину?