Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоМінрегіон удосконалює вимоги до проїзду пожежних та інших спецмашин до будівель
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Мінрегіон удосконалює вимоги до проїзду пожежних та інших спецмашин до будівель

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України удосконалює вимоги до проїзду пожежних та інших спеціальних машин до нових будівель
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України удосконалює вимоги до проїзду пожежних та інших спеціальних машин до нових будівель. 
 
Так, відповідно до нового ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій» при проектуванні та будівництві проїзди для пожежної та іншої спеціальної техніки до житлових і громадських будинків мають передбачатися з усіх сторін.
 
У старому ДБН вимоги до безперешкодного проїзду спецтехніки у житлові квартали були недосконалими, що створювало додаткову загрозу для безпеки жителів. Під час оновлення норм скоректували та більш деталізували їх. Тепер для житлових будинків вище 9 поверхів та громадських будівель вище 5 поверхів проїзди спецтехніки у двір обов’язково передбачатимуться з усіх сторін, а до інших споруд – проїзд з однієї поздовжньої сторони.
 
Нагадаємо, згідно з цим ДБН також забороняється організація парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів, що також сприятиме безперешкодному доступу спеціальних машин у двір.
 
Оновлений ДБН «Планування і забудова територій» вже затверджений і буде опублікований найближчим часом.
 

Проект розроблений на заміну ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.2.4-1- 94 «Планування і забудова сільських поселень», ДБН Б.2.4-3- 95 «Генеральні плани сільськогосподарських підприємств», ДБН Б.2.4-4- 97 «Планування та забудова малих сільськогосподарських підприємств та селянських (фермерських) господарств», ДБН Б.1-2- 95 «Склад, зміст, порядок розроблення, погодження і затвердження комплексних схем транспорту для міст України», СНиП ІІ-89- 80 «Генеральные планы промышленных предприятий». 

 
Коментарі (0)