Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНа скільки підвищиться столична «комуналка»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

На скільки підвищиться столична «комуналка»

До Києва наближається підвищення тарифів на ЖКП. На скільки вартість комунальних послуг зросте, наразі точно не відомо, оскільки НКРЕ ще робить розрахунки, але експерти вже висувають свої теорії.

Підвищення тарифів на блакитне паливо для компаній теплокомуненерго з липня відразу ж відіб'ється на платіжках киян за тепло і гарячу воду. Наскільки буде відчутний удар - поки не відомо. За оптимістичними прогнозами експертів - підвищення складе 25%, за песимістичними - 40%, - повідомляють «Вести».

Так, за словами голови комісії Київради з питань ЖКГ Юрія Бондаря, гаряча вода та опалення повинні подорожчати приблизно на 25%. Тобто, наприклад, за двокімнатну квартиру площею 45 кв. м потрібно буде платити на 70-100 грн більше. Ті, хто платить за тепло кожен місяць (будинки без теплового лічильника), відразу побачать нові цифри. А ті, хто лише під час опалювального сезону, зіткнуться з підвищенням восени, правда, воно буде більш вагомим.

Інші експерти впевнені, що зростання цін на газ потягне за собою подорожчання тепла та гарячої води на 30-40%. Примітно, що при цьому підвищення може відбутися в два етапи.

«Якщо людина платила за газову конфорку 20 грн, то буде платити 30, за опалення віддавала 120 грн, тепер заплатить 160. У середньому платіжка подорожчає десь на 100-120 грн. Під шумок будуть підтягувати і інші тарифи. Не за горами зростання цін на електроенергію», - вважає експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук.

При цьому варто зазначити, що пан Бондар це підтверджує. А також додає, що скоро стане і питання підвищення тарифів на холодну воду.

Нагадаємо, раніше голова КМДА Володимир Бондаренко говорив, що потрібно підвищувати і квартплату (тариф на обслуговування будинку), приблизно на 10-15%.

Однак, влада запевняє, що для малозабезпечених громадян збережеться субсидія. Згодом, за словами Юрія Бондаря, субсидії будуть монетизовані, тобто певна сума буде перераховуватися пільговикам, наприклад, на «картку киянина» і витратити її можна буде лише сплату житлово-комунальних послуг.

Як повідомляла «Україна Комунальна», минулого тижня Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що після підвищення тарифів на енергоресурси 30% українських сімей отримуватимуть по 500 грн компенсації на їх сплату.

 
Коментарі (0)