Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНа столичних кладовищах бракує місць
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

На столичних кладовищах бракує місць

На кладовищах столиці не вистачає місць. А тим часом, у сфері процвітає нелегальний бізнес з продажу ділянок.

В столиці не вистачає місць на міських кладовищах. Згідно з оцінками Київської міської державної адміністрації, місць для нових могил вистачить лише на рік. Столична влада веде переговори з Київською областю про виділення понад 21 га землі для розширення Південного кладовища, проте поки безрезультатно. Експерти говорять про необхідність досягти взаєморозуміння з областю - у найближчі 15-20 років за межами Києва необхідно знайти більше 220 га для розширення існуючих і створення нових кладовищ. Про це пише «Коммерсантъ Украина».

Як повідомили виданню в департаменті житлово - комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА), зараз у Києві налічується 29 кладовищ. Відкритим для нових поховань є тільки Північне кладовище у Броварському районі біля села Рожівка. Два кладовища - Старообрядницьке і Мишоловське закриті, решта - напівзакриті і доступні для поховань тільки на вже зарезервованих місцях.

У департаменті заявили, що вільних місць на міських кладовищах вистачить орієнтовно на рік. «КМДА веде переговори з Київською обласною держадміністрацією про виділення земельної ділянки площею 21,78 га біля Південного кладовища на території Віти - Поштової», - розповів директор департаменту Дмитро Новицький.

Тим часом, як пише «Коммерсанъ Украина», у столиці процвітає нелегальний бізнес з продажу ділянок на кладовищах. Незважаючи на звернення на офіційному сайті міської ритуальної служби про незаконність продажу місць, яка загрожує покупцям втратою грошей, в інтернеті є величезна кількість подібних оголошень. Ціни становлять від 10-12 тис. грн за місце на Лісовому або Берковецькому кладовищах, до $ 8 тис. на Байковому кладовищі. Слід зазначити, що саме Байкове кладовище є одним з найпрестижніших. Залежно від близькості до алеї з могилами відомих людей вартість місця на ньому може досягати і $ 20-30 тис.

Як відомо, після відкриття Південного кладовища в 1992 році нових площ під облаштування кладовищ не надавали. Торік ритуальна служба намагалася домогтися дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в 22,86 га на Гостомельському шосе Оболонського району. Ця ділянка знаходиться в Святошинському лісопарковому господарстві та заказнику державного значення «Пуща-Водиця», де вже розташовано самовільно облаштоване кладовищі площею близько 1 га . Однак Київрада не підтримала проект.

За інформацією видання, тільки за I півріччя 2013 ритуальними службами міста проведено 9928 поховань, у тому числі шляхом кремації . У свою чергу в новому генплані столиці, який вже готовий до передачі на держекспертизу, зазначено, що в найближчі 15-20 років необхідно виділити 220 га землі для нових поховань.

В якості альтернативи пропонується провести реконструкцію наявних кладовищ з будівництвом колумбарних стінок, ввести заборону на поховання традиційним способом у межах міста, крім випадків підпоховання на сімейні могили і повторного поховання, а також збільшити потужність існуючого крематорію на Байковому кладовищі і побудувати новий у приміській зоні.

Крім того, фахівці запланували розширення Південного кладовища на 27,4 га , Північного - на 68 га з будівництвом нового крематорію . Пропонується також використовувати резервний ділянку площею 80 га між селами Мироцьке Києво -Святошинського району та Блиставиця Бородянського району, а також територію в 50 га в Бориспільському районі під нові цвинтарі.

 
Коментарі (0)