Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоНегода вдарить по будинках і дорогах
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Негода вдарить по будинках і дорогах

Столичні архітектори б'ють на сполох через затяжні опади у вересні. Зокрема, експерти хвилюються, що надлишок вологи може пошкодити будинки і дороги у місті.

Столичні архітектори стверджують, що затяжні опади у вересні можуть пошкодити будинки і дороги в місті. На їхню думку, такі наслідки неминучі через недотримання норм будівництва, - повідомляють «Вести».

За словами столичного архітектора Георгія Духовичного, кліматичні умови, опади при зведенні будинків у місті враховувалися, але Київ стоїть на рухливих грунтах , а вони дуже чутливі до опадів.

«Крім того, зараз з'явився сорт замовників, які намагаються заощадити на будівництві, нехтуючи системою дренажів, обстеженням майданчика, на якій проектується фундамент» - звертає увагу експерт.

Фахівці впевнені, найбільше негода загрожує панельним будинкам, а саме швам між панелями.

«Основна проблема - міжпанельні шви. Дощова вода потрапляє через них у стіни, і руйнується навіть бетон. І якщо зараз не буде теплих сонячних днів, то взимку почнуться проблеми - грибок, промерзання стін, тріщини», - заявляють вони.

Також експерти непокояться і через стан столичних доріг, які не були відремонтовані перед початком сезону дощів. У «Київавтодорі» зазначають, що якщо при вологій погоді почнуться заморозки, то асфальт може почати тріскатися.

Читайте також: Столиця у заторах: дорожнє покриття тріщить по швах

«Грунти під асфальтом недостатньо ущільнені, вода просочується в і так мокрий шар землі - і утворюється порожнеча. А косметичний ремонт, який роблять зараз на дорогах, це все одно що небіжчика в морзі гримувати», - впевнений завідувач лабораторії Державного дорожнього інституту імені Шульгіна Анатолій Литвиненко.

Нагадаємо, 22 вересня Київ побив 90-річний рекорд за кількістю опадів. Синоптики визнали, що нинішня осінь є аномальною за кількістю опадів.

 
Коментарі (0)