Рус Укр
ГоловнаКоментаріБлагоустрійО.Кучеренко:«Кияни незадоволені прибиранням вулиць, за яке з них вимагають гроші в комунальних платіжках»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

О.Кучеренко:«Кияни незадоволені прибиранням вулиць, за яке з них вимагають гроші в комунальних платіжках»

У чому проблема, розповів Олексій Кучеренко, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.
Кияни незадоволені прибиранням вулиць, за яке з них вимагають гроші в комунальних платіжках. У чому проблема, розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” Олексій Кучеренко, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.
 
“Ця послуга до останнього року називалася “утримання будинків і прибудинкових територій”. Там налічувалося 16 обов’язкових різних послуг. Я виграв суди у КМДА щодо цього розпорядження, коли поставив одне запитання: покажіть, де офіційно відведені ці прибудинкові території. Що це таке? Ані в Києві, ані в інших містах України немає прибудинкових територій, відведених за документами. Постає питання, за що ми тоді платимо. На жаль, суди у нас ручні, і дві інстанції я виграв, а потім КМДА пішла на третю інстанцію, і повернули в першу. Три роки йдуть ці суди”, — розповів він.
 
За словами Кучеренка, проблема в тому, що міські голови не хочуть міняти усталений порядок.
 

“Але недавно я спробував у законопроєкті про зміни до закону про ЖКП чітко виписати одну поправку: ми повинні платити за прибирання територій тільки в тому випадку, якщо у нас є документ про право власності на цю територію. Знаєте, хто був активним противником цієї правки? Асоціація міст України зі своїми представниками. Мери не збираються робити справедливе землевідведення і хочуть, щоб ми платили за території, які нам не належать”, — сказав він. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Липня 2020 p. 22:20
Мешканці багатоквартирних будинків взагалі не повинні платити за прибирання прибудинкових територій, оскільки ця земля не є їх спільною власністю.