Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійПаркування на газонах: екопарковка по-українськи
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Паркування на газонах: екопарковка по-українськи

Чиновники побоюються, що ініціатива з впровадження у столиці екопарковок буде виконана недобросовіно і, замість справжнього європейського комфорту, українцям запропонують парковки на звичайних газонах та зелених зонах.

У Києві існує загроза, що замість екопарковок «недобросовісні» інвестори влаштують стоянки автомобілів на звичайних газонах та зелених зонах. Таку думку висловив голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Денис Москаль, - повідомляє УНН.

«Екопарковка передбачає, що простір для стоянки автомобілів буде не заасфальтований, а за спеціальною технологією всіяний газоном. Кореневу систему захищатиме спеціальна газонна решітка, яка витримує вагу автомобіля і не дає йому можливості пошкодити траву. Така технологія застосовується в країнах Західної Європи», - пояснив Денис Москаль.

На його думку, екопарковки повинні облаштовуватися замість звичайних парковок, а не на існуючих газонах та зелених зонах.

«Для такої стоянки повинні відводитися земельні ділянки, на яких висадять спеціальний газон, по периметру - дерева та кущі, і потім його будуть експлуатувати. Тоді це дійсно буде екопарковка, яка не шкодить навколишньому середовищу. Однак, це в ідеалі. А в наших реаліях існує загроза, що під вивіскою екопарковок комусь захочеться облаштовувати місця для стоянок автомобілів на звичайних газонах та зелених зонах», - зазначив Денис Москаль.

Читайте також: Кошти за паркування столичних автівок ідуть «у тінь»

Він зазначив, що для запобігання зловживань організації екопарковок будуть погоджувати з Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища та КО «Київзеленбуд».

Як пояснив Денис Москаль у Програмі розвитку єдиного паркувального простору передбачено, що екопарковки будуть облаштовувати інвестори.

Профільне підприємство «Київтранспарксервіс» такими парковками займатися не буде і коли з'явиться інвестор на такий проект, ще не відомо.

Нагадаємо, у Києві до 2015 року планується облаштувати екопарковки для 2 тис. автомобілів.

 
Коментарі (0)