Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПідвищення тарифів пройде перевірку на обгрунтованість
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Підвищення тарифів пройде перевірку на обгрунтованість

Київрада створить робочу групу для розрахунку обґрунтованості підвищення тарифів на ЖКП. Її основним завданням буде пошук компромісу між постачальниками комунальних послуг та кінцевими споживачами.

При постійній комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу буде створено робочу групу, яка проведе власні розрахунки тарифів на комунальні послуги для киян. Про це заявив голова комісії Олександр Клюс, - зазначають у прес-службі відомства.

«Наше головне завдання – прийти до компромісу між постачальниками комунальних послуг та кінцевими споживачами – киянами. Саме тому експерти та члени комісії Київради зберуться в робочу групу, яка зможе дослідити обґрунтованість тарифів та виробити прийнятне для усіх сторін рішення», - заявив пан Клюс.

За словами депутата, кияни повинні розуміти, за що вони платять, а компанії – забезпечити прозорість ціноутворення і належну якість послуг.

«Ми звернулися до «Київенерго», Київводоканалу та Київгазу, щоб вони надали свою фінансову звітність за останніх три роки і за перше півріччя 2014 року. Прослідкувавши динаміку, ми зможемо сказати, чи насправді повинні деякі тарифи підніматися вдвічі», - підкреслив Олександр Клюс.

Він також наголосив на необхідності проведення міжнародного аудиту фінансової та технічної діяльності постачальників послуг.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, перший тиждень липня розпочався для українців з підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. В середньому на 40% зросла плата за опалення і гарячу воду, на 50% - за холодне водопостачання та водовідведення, тарифи на електроенергію, в залежності від обсягу споживання, підвищилися на 10-40%.

Зрозуміло, це не останнє збільшення вартості комунальних послуг для українських споживачів. У наступному році влада обіцяла зростання тарифів на 30-40%. В уряді пояснюють, заходи вживаються у в'язку з євроінтеграційними тенденціями, вимогами МВФ і збитковим станом галузі.

 
Коментарі (0)