Рус Укр
ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024Платіжки в столиці за тепло та гарячу воду в січні зростуть вдвічі при незмінних тарифах
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Платіжки в столиці за тепло та гарячу воду в січні зростуть вдвічі при незмінних тарифах

У січні середньозважений тариф на послугу централізованого опалення в будинках, що оснащені будинковими приладами обліку тепла, у Києві сягнув 33 грн/кв. м, зрісши за місяць
У січні середньозважений тариф на послугу централізованого опалення в будинках, що оснащені будинковими приладами обліку тепла, у Києві сягнув 33 грн/кв. м, зрісши за місяць, про це повідомила пресслужба Київської міськдержадміністрації.
 
"У січні середньозважений тариф на послугу централізованого опалення в будинках, що оснащені будинковими приладами обліку тепла склала 33 грн/кв. м. У будинках, де проведені енергоефективні заходи, ціна опалення в січні склала в середньому 23 грн/кв. м", - говориться у повідомлені.
 
Після отримання платіжок за опалення в грудні в соцмережах з’явилось кілька прикладів платіжок з аномально високими нарахуваннями за тепло - 10-17 тисяч.
 
У Київтеплоенерго вказували, що перевірили наведені приклади, і це була правда, не фейк. У компанії зазначали, що "середньозважена вартість опалення 1 кв. м. в будинках з лічильниками становила 32,74 грн при незмінному тарифі". "Ми розібралися в кожному випадку. Виявилось, усі платіжки-"аномалії" стосувались лише мешканців новобудов, де частина квартир оснащена індивідуальними приладами обліку, частина — ні", - вказали у компанії.
 

Там додали, що у січні 2021 року київські будинки спожили на 10% більше теплоенергії, ніж в грудні. Головна причина — зниження середньомісячної температури повітря. Відповідно, вартість опалення 1 кв.м квартири в столиці зросла в середньому на 5 грн порівняно з минулим місяцем. 

 
Коментарі (0)