Рус Укр
ГоловнаКиївські будніФінансування ЖКГПлатіжки за опалення «Київтеплоенерго» подорожчали
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Платіжки за опалення «Київтеплоенерго» подорожчали

КП "Київтеплоенерго" називають серед причин зростання нарахувань в платіжках за опалення в січні 2020 року понад низьку температуру повітря, а також більш тривалий період між зняттям показників теплових лічильників

КП "Київтеплоенерго" називають серед причин зростання нарахувань в платіжках за опалення в січні 2020 року понад низьку температуру повітря, а також більш тривалий період між зняттям показників теплових лічильників.

Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства.

"При нарахуваннях за тепло враховується середньомісячна температура, певна Укргідрометцентр. Зокрема, середньомісячна температура в січні 2020 року на 2 градуси нижче, ніж в грудні 2019 року. Відповідно збільшилися обсяги споживання тепла будівлями, і це вплинуло на суми в платіжках", - сказано в повідомленні.

Крім того, в компанії нагадали, що завдяки зниженню цін на газ вартість 1 Гкал тепла на січень 2020 року встановлено на рівні 1356,62 грн / Гкал, що на 18% нижче базового тарифу. Однак в грудні 2019 року тариф на опалення був знижений ще більше - на 22%.

У "Київтеплоенерго" також пояснили, що нарахування за опалення проводять за показаннями будинкових лічильників, які підприємство фіксує в останню декаду кожного місяця (з 20-го числа до останнього дня місяця).

"Від того, коли були зафіксовані показання лічильника, також залежить нарахування, яке відображено в платіжці клієнта. Наприклад, в грудні 2019 року показання були зафіксовані станом на 23 число, а в січні 2020года - станом на 28. Таким чином, в розрахунок береться не календарний місяць, а кількість днів від і до фіксації показань лічильників в обох місцях. Втім, за результатами опалювального сезону загальна сума нарахувань залишається такою ж ", - заявляють в компанії.

Як повідомлялося, вартість опалення і гарячої води в Києві за січень виросте, в порівнянні з попереднім місяцем.

Після перерахунку в січні "Київтеплоенерго" встановило вартість 1 Гкал теплової енергії для будинків з лічильниками на рівні 1356,62 грн / Гкал замість встановленої тарифом вартості 1654,41 грн / Гкал. Для будинків без лічильників вартість опалення 1 кв. м складе 29,93 грн / кв. м при нормативному тарифі 38,5 грн / кв. м. Вартість 1 кубометра гарячої води також зменшиться приблизно на 16 грн до близько 74,5 грн.

За грудень 2019 року комунальне підприємство "Київтеплоенерго" з урахуванням падіння цін на газ знизило нарахування за тепло і гарячу воду на 20-22%, в порівнянні з встановленим тарифом.

Таким чином, тариф на гарячу воду в грудні становив 72,43 грн за кубометр, на опалення - 1290 грн за Гкал. 

 
Коментарі (0)