Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПопов та Азаров перевірили систему опалення у столичних школах
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Попов та Азаров перевірили систему опалення у столичних школах

Під час канікул ми провели енергоаудит у всіх школах Києва. Нагальні проблеми з опаленням – вирішено. Але ми маємо простежити, аби нашим дітям було дійсно тепло і затишно.

Сьогодні, 6 лютого, голова КМДА Олександр Попов та Прем’єр-міністр України Микола Азаров перевірили дотримання температурного режиму у столичних школах. Вони відвідали загальноосвітній навчальний заклад №126 на вул. Празькій, що у Дніпровському районі. Нині всі столичні школи, училища та комунальні виші І-ІІ рівня акредитації відновили заняття після тимчасових канікул у зв’язку з погодними умовами.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

«Сьогодні перший день навчання, і ми робимо все необхідне, аби в навчальних закладах не було проблем з опаленням. Хоча, відверто кажучи, нам потрібно реалізувати ще дуже багато заходів, аби забезпечити енергозбереження у соціальній сфері міста. Більшість шкіл та дитсадків Києва – це доволі старі будівлі. Деякі з них запроектовані таким чином, що при низьких температурах їх просто неможливо належно обігріти. Якщо подивитися на них через тепловізор, то ми побачимо, що конструкції дуже активно пропускають тепло назовні. Такого безумовно не повинно бути. Нам потрібно реалізувати дуже серйозну програму і не пошкодувати коштів для того, щоб енергоефективність цих будівель була на найвищому рівні. Йдеться про дуже великі кошти, і без підтримки Уряду нам не обійтися», – сказав під час огляду школи Олександр Попов.

Зокрема, за словами очільника КМДА, минулого року Київ виділив 80 мільйонів гривень на ремонтні та відновлювальні роботи у столичних школах. Однак, для реалізації повномасштабної програми енергозбереження та енергоефективності у соціальних закладах столиці потрібно у сотні разів більше коштів.

«За підрахунками експертів, йдеться приблизно про 8 мільярдів гривень на всі соціальні заклади міста. Частина робіт, що стосуються енергозбереження в Києві, уже виконана. За рахунок кредиту Світового банку ми змогли облаштувати індивідуальні пункти опалення в школах, встановити в деяких з них автоматичне регулювання теплопостачання, і це дало дуже хороші результати. Впровадивши програму енергоефективності, ми можемо економити до 30% тепла, яке споживаємо. Тобто окупність таких проектів – 4-5 років», – наголосив голова КМДА.

Очільник міськдержадміністрації доручив районним управлінням освіти перевірити дотримання температурного режиму в усіх школах столиці. Про випадки недостатнього обігріву якогось із навчальних закладів голова КМДА доручив терміново повідомляти особисто йому.

«Під час канікул ми провели енергоаудит у всіх школах Києва. Нагальні проблеми з опаленням – вирішено. Але ми маємо простежити, аби нашим дітям було дійсно тепло і затишно», – підкреслив Олександр Попов.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)