Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПопов знайшов механізми здешевлення житла
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Попов знайшов механізми здешевлення житла

За попередніми підрахунками, вартість одного квадратного метра житла у цих будинках складатиме 7 тис. гривень. Саме за такою вартістю житло в кредит купуватимуть учасники державної іпотеки.

Міська влада знайшла додаткові механізми здешевлення житла для учасників іпотечної програми, яку передбачає соціальна ініціатива Президента України «Доступне житло». Про це розповів голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, інформує прес-служба.

«У столиці квартири для учасників державної іпотеки зводять компанії, діяльність яких контролюється міською владою, – Холдингова компанія «Київміськбуд» та комунальне підприємство «Житлоінвестбуд-УКБ». Цим компаніям місто безкоштовно передаватиме земельні ділянки для будівництва житла за програмою державної іпотеки. У свою чергу компанії гарантують здешевлення житла на 10-15%», – розповів Олександр Попов.

Він додав, що, за попередніми підрахунками, вартість одного квадратного метра житла у цих будинках складатиме 7 тис. гривень. Саме за такою вартістю житло в кредит купуватимуть учасники державної іпотеки. Нагадаємо, що відповідно до соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло» учасники програми мають змогу взяти кредит на помешкання лише під 3% річних – решту відсоткової ставки компенсуватимуть із бюджету.

Ще однією умовою державної іпотечної програми є сплата громадянином першого внеску у розмірі 25% від вартості житла. І в цьому питанні столична влада також знайшла можливість допомогти киянам.

Так, за ініціативи Олександра Попова, учасники цієї програми зможуть отримати з міського бюджету кошти для сплати першого внеску.

«Ми розробимо диференційований підхід до визначення цієї компенсації. Кияни зможуть отримати з міського бюджету грошову допомогу на сплату першого внеску, що складатиме 10-20% від вартості житла. Таку допомогу ми в першу чергу надаватимемо працівникам бюджетної сфери, які забезпечують життєдіяльність міста – медикам, освітянам, транспортникам та комунальникам», – розповів Олександр Попов.

Він додав, що вже у вересні депутати розглянуть проект рішення Київради про виділення 25 млн  грн на реалізацію цієї ініціативи.

 
Коментарі (0)