Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПриміські будинки впали в ціні до собівартості
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Приміські будинки впали в ціні до собівартості

Будинки у столичному передмісті суттєво подешевшали. Деякі з них можна придбати навіть за цінами нижчими ніж вартість їхнього будівництва.

Ціни на будинки і котеджі у передмісті столиці у другій половині осені почали стрімко падати. При цьому, в листопаді ціни багатьох будинків досягли рівня собівартості, а деякі з будинків можна купити навіть дешевше вартості їх побудови, - повідомляє «Meget».

Так, всього за два місяці, в період з жовтня по листопад 2013 року, ціни пропозицій на будинки в економ-сегменті знизилися на 5-8%.

При цьому, за словами операторів ринку, багато продавців в цьому сегменті почали набагато більш охоче погоджуватися на торг. Наприклад, при покупці будинку вартістю близько 50 тис. дол. покупець може заощадити до 10% повної вартості.

У бізнес-сегменті зниження цін за осінні місяці сягнула 8-10%. Причина тому - значне зниження попиту на таку нерухомість, особливо на будинки в діапазоні 120-150 тис. дол. Так, у порівнянні з літом 2013 року зниження попиту склало 55-60%.

Падіння цін на приміську нерухомість у другій половині осені в першу чергу обумовлено закінченням сезону високого попиту на таке житло, який тривав з кінця серпня до початку жовтня.

Ще одним чинником для такого зниження вартості є занадто велика кількість пропозицій про продаж будинків у цьому сегменті. У 2012-2013 роках в Києві було виставлено на продаж рекордна за 10 років кількість приміських будинків.

В останній раз подібна ситуація спостерігалася в 1999-2002 роках, коли будинок можна було купити дешевше, ніж його побудувати.

 
Коментарі (0)