Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняРозміщення МАФів в охоронній зоні мереж загрожує життю людей
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Розміщення МАФів в охоронній зоні мереж загрожує життю людей

З кожним роком випадків самовільного встановлення МАФів стає все більше. За статистичними даними 2017 року виявлено 1239 МАФів, розміщених в охоронних зонах водопровідного господарства, а 493 – в охоронних зонах об’єктів каналізаційного господарства.
З кожним роком випадків самовільного встановлення МАФів стає все більше. За статистичними даними 2017 року виявлено 1239 МАФів, розміщених в охоронних зонах водопровідного господарства, а 493 – в охоронних зонах об’єктів каналізаційного господарства. З них за рік було демонтовано або ж перенесено близько 90 забудов.
 
Київводоканал вже неодноразово порушував проблему розміщення МАФів в охоронній зоні мереж. Однак навіть можливість небезпеки для життя людей не зупиняють господарів тимчасових споруд: на місці знесених МАФів з’являються нові.
 
За дорученням Комісії з питань житлово-комунального господарства Київради, Київводоканалом були підготовлені зміни до Рішення №3737, що стосувалося заборони торгівлі спиртними напоями в МАФах. Помилково в цьому Рішенні було прийнято наступне: власник МАФа має право розташовувати будівлю в охоронній зоні, попередньо оформивши страховку. Зміни, прийняті Комісією з питань житлово-комунального господарства щодо вилучення цього пункту про дозвіл з Рішення, підготовлені до виносу на затвердження сесії Київради .
 
Додатково:
 
Відповідно до державних будівельних норм охоронна зона водопровідних мереж залежить від властивостей ґрунту та розміру водоводу. Якщо діаметр труби, закладеної в сухому ґрунті, не перевищує 500 мм, охоронна зона складає по п’ять метрів в обидві сторони від зовнішніх стінок трубопроводу. Такий самий водовод діаметром від 500-та до 1000 мм має охоронну зону в десять метрів у кожен бік. У випадку, коли водопровідні магістралі закладені у вологих ґрунтах, охоронна зона труб може простягатись на відстань понад 100 м – по 50 м у кожен бік.
 
В залежності від глибини закладання колектора, визначається охоронна зона каналізаційних мереж. На звичайних колекторах вона становить по п’ять метрів в обидві сторони від зовнішніх стінок трубопроводів. На колекторах глибокого закладання охоронна зона складає по три метри в кожен бік.
 
У разі пошкодження такої труби, підвести до місця аварії техніку буде неможливо через незаконні споруди, а утворені від витоку води провали створюють загрозу самим будинкам і їх мешканцям. В такому разі дістатися до техніки та місця пошкодження мережі і ліквідувати аварійну ситуацію можна лише за умови знесення або ж перенесення МАФів.
 
Київводоканал має на меті вберегти киян від загрози для життя та здоров’я, яку несуть незаконно встановлені тимчасові споруди – МАФи, а також запобігти виникненню аварійних ситуацій. Тому підприємство неодноразово зверталося до власників знести або ж перенести тимчасові споруди від охоронної зони мереж.
 
Власники тимчасових споруд, ігноруючи попередження та приписи, несуть відповідальність не лише за перешкоджання оперативності проведення аварійних робіт, тривалої відсутності водопостачання у мешканців, а й за життя людей, які працюють у кіосках та щоденно піддаються ризику щонайменше травмуватися у випадку провалу МАФу.
 

Незаконно встановлені забудови небезпечні для життя людей та автомобілів, що знаходяться поруч, адже майже миттєво МАФ може провалитись та заважати аварійним бригадам якнайшвидше ліквідувати аварію. Всі об'єкти, що знаходитимуться поряд теж перебувають у небезпеці. 

Розробка та створення сайтів сьогодні дуже поширена послуга, яка набуває все більшої популярності. Замовити розробку сайту можна тут www.ideaservice.com.ua. Ви будете задоволені результатом.

 
Коментарі (0)