Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоРуйнівники столичних будинків постануть перед судом
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Руйнівники столичних будинків постануть перед судом

У столиці забудовник примудрився зруйнувати сусідню будівлю, яка перебувала у власності територіальної громади міста. Місцева влада розцінює такі дії як бандитизм та наполягає на покаранні винних.

За руйнацію будинку на вул. Жилянській, 120-Б винні мають відповідати перед законом. Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, особисто оглянувши місце інциденту, - повідомляє прес-служба КМДА.

«Інакше як бандитизмом я такі дії назвати не можу. Забудовник, котрий навіть дозволів на будівельні роботи не мав, примудрився до того ж зруйнувати сусідню будівлю, яка перебувала у власності територіальної громади міста. Тобто він спричинив місту не лише невиправні з точки зору історичної спадщини збитки, але й чималі фінансові. Він повинен відповідати перед законом. Я обурений ще й тим фактом, що по суті нашого звернення до правоохоронних органів з приводу цього об’єкту, яке було направлено рік тому, до забудовника досі не вчинено жодних санкцій», – наголосив Олександр Попов.

Голова КМДА взяв ситуацію під особистий контроль. Він клопотатиме про порушення кримінальної справи за фактом знесення будинку та домагатиметься службового розслідування з приводу злочинної бездіяльності правоохоронців та чиновників, які допустили інцидент. КМДА звертатиметься до депутатів Київської міської ради та народних депутатів, до Генерального прокурора України та міністра МВС України з вимогою утворити спільну слідчу комісію з розслідування фактів бездіяльності окремих посадових осіб органів прокуратури та МВС міста Києва у цій справі. Крім того, місто через суд вимагатиме компенсації завданих збитків і позбавлення забудовника ліцензії. Котлован на місці зруйнованого будинку буде засипано протягом кількох днів.

Нагадаємо, будинок на вул. Жилянській, 120-Б знесли кілька днів тому без будь-яких дозволів та санкцій. Зведена ще до революції 1917 року споруда перебувала у власності територіальної громади Києва. Внаслідок розпочатих у 2007 році будівельних робіт на сусідній ділянці, на вул. Жилянській, 118, було відмічено різке погіршення технічного стану будинку №120-Б. За розпорядженням КМДА від 06.12.2007 №1569 мешканців було відселено. Вони отримали нове житло за рахунок міського бюджету.

З 2007 року КМДА та Київська міськрада вживали заходів щодо припинення будівництва багатоповерхівки на вул. Жилянській, 118, яке проводилося з відхиленням від проектної документації та з іншими порушеннями. Зокрема, рішенням Київради від 16.10.2008 відмінено рішення про надання цієї земельної ділянки під забудову. Але воно було проігнороване забудовниками. Тому справу було переведено у судову площину.

30.05.2011 року Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив заборонити ЗАО «Концерн ЕССЕ» та ТОВ «Литий камінь» проводити будь-які будівельні роботи за адресою вул. Жилянська, 118. Але перевіркою Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві було встановлено, що, незважаючи на ухвалу суду, забудовники продовжували зводити будівлю. Тому КМДА листом №001-1569 від 13.12.2011 просив Прокуратуру м. Києва вжити відповідних заходів прокурорського реагування. А 08.10.2012 КМДА звернулася листом №001-1146 вже до Генерального прокурора України з клопотаннням перевірити порушення законодавства під час будівництва на вул. Жилянській, 118 і не допустити руйнування житлового будинку на вул. Жилянській, 120-б.

Після цього було порушено кримінальні справи. Матеріали направлені для досудового розслідування до Шевченківського РУ ГУ УМВС України в м. Києві.

 
Коментарі (0)