Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортШтрафи у столичному транспорті тепер можна сплатити без готівки
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Штрафи у столичному транспорті тепер можна сплатити без готівки

У КМДА розповіли про нову можливість оплати в громадському транспорті

 

У Києві з'явилася можливість безготівкової сплати штрафу в наземному громадському транспорті. Йдеться про штраф для пасажирів, які не придбали своєчасно квиток для проїзду. 

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації. Зазначається, що тепер штрафи в громадському наземному транспорті можна сплатити без готівки. Йдеться про трамваї, тролейбуси тощо. Відтепер пасажири, які повинні сплатити штраф, можуть скористатися реквізитами або спеціальним qr-код, щоб перерахувати кошти через банківську картку. 

Інформаційні плакати можна буде побачити прямо в салоні громадського транспорту. На цих плакатах вказані реквізити єдиного розрахункового рахунку для сплати штрафів. Можна також обрати варіант з qr-кодом, щоб сплатити штраф за допомогою кількох кліків у смартфоні (для цього в своєму гаджеті потрібно обрати функцію "Сканер qr-коду" та навести камеру на сам код на плакаті). 

Важливо, що в графі "Призначення платежу" треба вказувати номер квитанції. Крім того, ця безконтактна сплата штрафу повинна відбуватися виключно в присутності контролера. Слід нагадати, що за безквитковий проїзд у наземному транспорті Києва штраф складає близько 160 гривень. 

"КП "Київпастранс" нагадує, що сплата штрафів на будь-які особисті картки заборонена. Своєчасно сплачуйте за проїзд", - нагадали киянам та гостям столиці.

Застосунок "Київ Цифровий" отримав нове оновлення. Про це розповів голова Департаменту цифрової трансформації та заступник голови КМДА Петро Оленич. За його словами, тепер пасажири зможуть  переглядати графік руху метро,   розклад поїздів та інформацію про всі станції на кожній лінії. Крім того, тепер є можливість купувати QR-квитки на електричку та змінювати паперові квитки на електронні. 

 

 

 
Коментарі (0)