Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоСкандальні забудови Києва стали масово «оживати»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Скандальні забудови Києва стали масово «оживати»

У Києві відновлюють роботи на незаконних будівництвах. Активісти намагаються протистояти забудовникам, проте, останніх це не зупиняє. На думку колишнього голови КМДА, скандальні будівництва лобіюють люди з мерії.

Роботи на скандальних будівництвах Києва стали різко відновлюватися. Тільки за останній тиждень активні протистояння з місцевими жителями відбулися на Позняках, Сирці і у Голосіїво. Роботи також відновилися по вул. Драйзера на Троєщині, де замість школи зі стадіоном забудовник намагається спорудити комплекс на 1000 квартир, пише «Капітал».

Слова активістів підтверджує колишній голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко: «Так, це правда, і тенденція досить сумна. На сьогоднішній день група забудовників відкрито почала лобіювати свої інтереси. В мерії у них з'явився Ігор Ніконов - один з найбільш одіозних забудовників. На жаль, така ситуація ставить під сумніви всі здобутки Майдану».

Витончені підходи до вирішення скандальних забудов помітила і депутат Київради Тетяна Меліхова. «Вони почали вести себе по іншому: намагаються звинуватити членів тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки легітимності рішень, прийнятих після 2006 року у хабарництві. Після скасування дозволу на ділянку під Гостинним двором запанікували, що їх може спіткати та ж доля», - зауважила вона.
 
У свою чергу пан Ніконов всі звинувачення на його адресу сприймає як піар окремих політиків. «По-перше, на сьогоднішній день я як державний службовець не займаюся управлінням своєї компанії. По-друге, згідно з останнім розпорядженням голови КМДА, все, що пов'язане з будівництвом, не відноситься до сфери моїх повноважень. Мені б дуже хотілося, щоб, коли деякі політики заробляють собі політичні дивіденди, вони підкріплювали свої слова фактами, а не просто піарилися. Що стосується таких випадків, в мерії готові розбиратися з кожним з них», - сказав він «Капіталу». У той же час чиновник підкреслив, що на сьогоднішній день законність забудови визначає не Київська держміськадміністрація, а виключно Державна архітектурно-будівельна інспекція.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в центрі Києва вибухнув житловий скандал. «Свободівці» захопили два поверхи новобудови київської і заселили туди біженців з Криму. Останні залишати нове житло не поспішають, кажуть, їх туди «поселили» самі депутати.
 
Коментарі (0)