Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСміттєспалювальному заводу не вистачає... сміття
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Сміттєспалювальному заводу не вистачає... сміття

Сміттєспалювальний завод «Енергія» в Києві не завантажений повністю. Хоча при повному завантаженні своїх потужностей він здатен щодоби спалювати 700 т твердих побутових відходів (ТПВ)

Сміттєспалювальний завод «Енергія» в Києві не завантажений повністю. Хоча при повному завантаженні своїх потужностей він здатен щодоби спалювати 700 т твердих побутових відходів (ТПВ).

Про це повідомив головний інженер філії ПАТ «Київенерго» заводу «Енергія» Олександр Галченко, інформує прес-служба компанії ДТЕК.

За його словами, тільки один котлоагрегат на заводі може щодоби спалювати в середньому 260 т ТПВ.

«На жаль, сьогодні завод не завантажений на повну потужність, - пояснює А.Галченко. - У міста не відрегульоване питання з перевізниками, які в свою чергу укладають договір з комунальними підприємствами. Перевізнику дешевше вивезти сміття на звалище. Адже спалювання тонни сміття обійдеться в 127 гривень 56 копійок з ПДВ. Ті 235 тисяч тонн, які ми хочемо спалювати щорічно, - нам їх просто не завозять».

На даний момент завод «Енергія» переробляє 20-25% твердих побутових відходів столиці. Пару, що утворюється в результаті згоряння сміття, підприємство використовує для власних потреб: на підігрів води, сушку і горіння. «Крім того, сьогодні ми забезпечуємо теплом 13 об'єктів, розташованих поблизу, відпускаючи 6-7 тисяч гігакалорій на рік, тоді як могли б відпускати не менше 200 тисяч. У продовження цієї теми ми навіть розробили проект про передачу теплопотужностей заводу в тепломережу СТ «Позняки». Але через відсутність фінансування ми призупинили роботи», - пояснює головний інженер заводу.

Олександр Галченко також повідомив, що керівництво підприємства покладає великі надії на співпрацю з японцями. Завдяки коштам, які можуть бути залучені за умовами Кіотського протоколу, вдасться побудувати п'ятий котел, пояснює він.

«Зелені інвестиції» допоможуть нам не тільки видавати тепло в тепломагістраль СТ «Позняки», а й реконструювати завод: підприємство зможе виробляти електричну енергію. Шлак, що утворюється після згоряння, зараз вивозять на полігон, хоча його теж можна використовувати. Наприклад, у Данії такі відходи використовують при будівництві доріг і аеродромів. У них сміття не ховають, а спалюють, отримуючи, таким чином, теплову або електричну енергію. При п'ятимільйонному населенні в Данії – 31 сміттєспалювальний завод», - розповів Олександр Галченко.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)