Рус Укр
ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024Споживачу без лічильника тепла нарахували за зиму 67 тис грн за опалення
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Споживачу без лічильника тепла нарахували за зиму 67 тис грн за опалення

Компанія "Київтеплоенерго" нарахувала за опалення власнику квартири у Києві, який не встановив лічильник тепла, 67 тис грн. за три місяці минулої зими.
Компанія "Київтеплоенерго" нарахувала за опалення власнику квартири у Києві, який не встановив лічильник тепла, 67 тис грн. за три місяці минулої зими. 
 
Про це повідомила пресслужба "Київтеплоенерго".
 
"На сьогодні майже всі власники помешкань в будинку (близько 260 квартир) встановили квартирні лічильники тепла. Лише кілька квартир у будинку продовжують споживати послугу без квартирного лічильника. Відповідно, різниця між сумою квартирних лічильників та показаннями загальнобудинкового пропорційно розподіляється між власниками квартир без лічильників (Постанова КМУ №630). Зокрема, за грудень 2020 р. нарахування за опалення у вищезгаданій квартирі склали майже 20 тис. грн, за січень 2021 р. — понад 17 тис. грн, а за лютий 2021 р. — близько 30 тис. грн", - говориться у повідомлені.
 
Причини виникнення різниці між будинковим та квартирними лічильниками різні в компанії пояснили, зокрема, невчасним поданням сусідами показань власних лічильників, збільшення теплоспоживання за рахунок розширення опалювальної площі без погодження та відповідної документації, теплові втрати в будинку тощо.
 
"Тому спеціалісти "Київтеплоенерго" у таких випадках радять усім, без винятку, мешканцям оснастити свої квартири приладами обліку тепла та вчасно подавати показання", - зазначили в компанії.
 
Власник квартири, про яку йдеться в повідомленні, має давні спірні стосунки з теплопостачальниками. Зокрема, близько 4 років він не здійснює оплату послуги централізованого опалення.
 

Водночас за попередні чотири роки борг за опалення склав 83 тис грн, що незначно більше, ніж "Київтеплоенерго" нарахувало споживачу лише за 3 місяці поточної зими. 

 
Коментарі (0)