Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСтоличні колектори продовжують тероризувати комунальників
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичні колектори продовжують тероризувати комунальників

Аварійні роботи з відновлення пошкоджених каналізаційних колекторів по вулиці Зодчих у Святошинському районі та вулиці Зеленогірській у Солом’янському районі тривають.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі ПАТ «АК«Київводоканал».

Станом на сьогодні бригади Київводоканалу завершують роботи з локалізації аварії по вул. Зодчих, 26: пошкоджену ділянку колектора осушили, виконуються роботи з прочистки колектора, організовано перекачку стічних вод. Ведеться підготовка ділянки для повної ліквідації аварії. Роботи виконуватиме підрядна організація. 

Результати огляду колектора, який був збудований ще у 1967 році, показали, що він аварійний по усій довжині і потребує капітальної санації з метою забезпечення надійності його роботи надалі. Якщо кошти на об’єкт виділять у повному обсязі, такі роботи будуть виконані. У разі обмеженого фінансування як і чотири роки тому  пошкодження на колекторі доведеться відновлювати локально за допомогою сталевої вставки.

Нагадаємо, що пошкодження на каналізаційному колекторі глибокого закладання діаметром 100 мм по по вулиці Зодчих, 26 трапилося 14 серпня 2012 року близько 8:00. У результаті чого на проїжджій частині утворився провал розміром 10 м в діаметрі та глибиною 7 м. Причина  — руйнування  колектора під дією газової корозії, у наслідок чого він втратив свою несучу спроможність і фактично «склався» всередину, що і спричинило провал.

Ніхто не постраждав. Виливу стоків на поверхню через аварійну ситуацію не сталося. Водопостачання мешканцям прилеглих районів не припинялося. Каналізування району підтримується на належному рівні.

Наразі рух транспорту по вулиці Зодчих тимчасово частково обмежено.

Продовжуються також роботи з відновлення каналізаційного колектора діаметром 600 мм по вулиці Зеленогірській, 3 у Солом'янському районі. Мокрий ґрунт  ускладнює виконання аварійних робіт, тому наразі бригади Київводоканалу здійснюють пошук джерела  його насичення водою у місці прокладання колектора. Від пошкодженої ділянки облаштовано перекачку стічних вод. Київводоканал завершує роботи з локалізації аварії, щоб підрядна організація мала змогу розпочати роботи з повної ліквідації пошкодження трубопроводу. У ході відновлення колектора буде замінено близько 110 м труби.

Аварійні роботи з ліквідації пошкодження на Виборзькому каналізаційному колекторі діаметром 1500 мм по вул. Борщагівській,128 не розпочато у зв'язку з відсутністю фінансування.

 
Коментарі (0)