Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтоличні МАФи вишикують по-новому
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичні МАФи вишикують по-новому

До 2013 року у столиці з’явиться комплексна схема розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності

До 2013 року у столиці з’явиться комплексна схема розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Про це під час пленарного засідання IX сесії Київради VI скликання повідомив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, інформує прес-служба.

«До 2013 року ми розробимо схему з прив’язкою до конкретних місць. Зокрема, схемою буде визначено функціональне розміщення, зовнішній вигляд та місце розташування. Тільки таким чином ми зможемо увійти у цивілізовані рамки та припинити встановлення нових тимчасових споруд», – повідомив Олександр Мазурчак.

Також він зауважив що МАФи, які були встановлені законно, не порушують норми, власники яких сплачують пайовий внесок, залишаться на своїх місцях.

«Демонтуватимемо ми лише ті малі архітектурні форми, які встановлені незаконно, без дозвільної документації та після введення мораторію на встановлення МАФів і ті кіоски, які грубо порушують ДБН. Ми розуміємо, що різке зменшення кількості кіосків одночасно не можливо. Проте, у намірах влади, починаючи з 2013 року, з 12 700 існуючих МАФів залишити 9 500 кіосків», – сказав Олександр Мазурчак.

За його словами, кінцевим результатом влада очікує, що упродовж декілька років у столиці для провадження підприємницької діяльності залишиться 5 – 6 тисяч кіосків.

При цьому столична влада йде назустріч відповідальному бізнесу, наголосила голова комісії з питань координації заходів щодо впорядкування тимчасових споруд у Києві, начальник Головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики Людмила Денисюк.

«Ми пішли назустріч столичному бізнесу і продовжили термін подачі заяв на оформлення пайової участі до 1 травня 2012 року. Крім того, підприємці, які подають заяви до цієї дати, отримують 25%-знижку від сплати внеску. Крайні строки подачі заяв – 1 червня поточного року. Якщо ж підприємці не сплатять пайовий внесок до цього дня – їхні тимчасові споруди будуть демонтовані», – поінформувала вона.

Вона розповіла, що на оформлення пайових внесків вже подано більше 3 тис. заяв, і до бюджету міста вже сплачено понад 1,67 млн грн, тоді як у 2011 році столична казна отримала 22 млн грн від сплати пайових внесків за весь рік.

«У рамках програми впорядкування тимчасових споруд у столиці ми виробили обов’язкові критерії, за якими забороняється встановлювати кіоски. Мова йде про зону у радіусі 20 м від виходів із станцій метро, 1,5-км зону Києва та в’їзні групи до міста тощо. Усі ці вимоги будуть враховані у схемі розміщення тимчасових споруд у столиці», – підкреслила Людмила Денисюк.

  

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)